5 misverstanden over online criminaliteit

Laatste update 15 september 2022 Leestijd: 3 min

Denkt u dat u al digitaal veilig bent, omdat u bijvoorbeeld gebruik maakt van een anti-virusprogramma en een heel sterk wachtwoord die niemand kan raden? Helaas is dat niet genoeg om hackers buiten de deur te houden. Er zijn nog veel misverstanden over online criminaliteit, waarvan we er 5 voor u op een rijtje hebben gezet.

BOVAG-NB-W3-5-misverstanden-illustratie.png

1. Mijn anti-virusprogramma beschermt me voldoende

Helaas. Natuurlijk is het goed om een anti-virusprogramma te hebben. En er zijn prima programma’s op de markt die doen wat ze moeten doen: u tegen virussen beschermen. Maar ze doen niets tegen andere aanvallen van hackers.

2. Hackers richten zich alleen op grote bedrijven
Fout! Veel hackers laten grote organisaties het liefst met rust. Die hebben namelijk vaak al veel beveiligingsmaatregelen getroffen en zijn moeilijker binnen te dringen. Juist de kleinere organisaties zijn een geliefd doelwit.

3. Digitale aanvallen komen altijd van buitenaf
Nee. Juist met de groei van tijdelijk en flexibel personeel krijgen meer medewerkers toegang tot de interne systemen van een bedrijf. En dan is er ook de dreiging dat ongetrainde medewerkers op een verkeerde link in een e-mail klikken.

4. Mijn wachtwoord is zo sterk, dat raadt niemand
De echte kracht van een wachtwoord zit in de lengte ervan. Speciale programma’s die wachtwoorden kraken hebben geen moeite met korte wachtwoorden, maar lange zijn veel lastiger.

5. Digitale veiligheid is complex en duur
Dat is een groot misverstand. Als u 20% veiligheid toevoegt aan uw bedrijf, bent u in de regel al 80% veiliger. Het zijn namelijk de kleine, dagelijkse dingen die het verschil maken.

Wilt u weten wat die belangrijke 20% stappen zijn? Doe dan mee met Samen Digitaal Veilig. Deelname is kosteloos voor u als BOVAG-lid.

Klik hier om u aan te melden

Bekijk ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring