Platform Samen Digitaal Veilig

Laatste update 02 juni 2022 Leestijd: 3 min

01 Bescherm uw bedrijf beter tegen online criminaliteit

Plotseling geen toegang meer tot uw klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al uw relaties: het kan ook u zomaar overkomen. Online criminaliteit, zoals hacking of ransomware, is een steeds grotere zorg, ook voor ondernemers in de mobiliteit. Hoe kunt u zich als ondernemer tegen beschermen tegen deze vorm van criminaliteit? Het Platform Samen Digitaal Veilig helpt ondernemers hierbij met praktische checklists en handige filmpjes die u en uw medewerkers leren waar ze op moeten letten en waar het beter kan.


“Ik had nooit gedacht dat ze een bedrijfje zoals dat van ons, wij zijn gewoon een klein, lokaal bedrijf, dat dat interessant zou zijn voor hackers” 

Gerard Spoor, directeur Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur

Hoe helpt Samen Digitaal Veilig?

Weerbaarheid tegen online criminaliteit begint bij kennis. Het Platform Samen Digitaal Veilig legt aan de hand van korte, heldere uitlegfilmpjes de gevaren van online criminaliteit bloot en geeft aan hoe gevaarlijke situaties voorkomen kunnen worden. Samen Digitaal Veilig is er voor:
  1. Medewerkers: train uw medewerkers op digitaal veilig gedrag aan de hand van informatieve filmpjes en vragen
  2. IT-leveranciers: houd uw leverancier(s) scherp op de veiligheid van uw systemen
  3. Ondernemers: krijg overzicht in wat er in uw bedrijf al gedaan is en wat er nog moet gebeuren op het gebied van veilig digitaal ondernemen 

De voordelen op een rij:

  • Snel inzicht in waar u met uw bedrijf staat op het gebied van online veiligheid
  • Minimale tijdsinvestering
  • Praktische filmpjes voor u en uw medewerkers 
  • Gratis 
Ga direct aan de slag

Marco den Dekker van Autobedrijf Tinholt kreeg ook te maken met online criminaliteit. Wat overkwam hem en wat zijn tips aan ondernemers om deze vorm van criminaliteit te voorkomen? 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring