Nieuwe CoFiZe-bijdragen voor tankstations bekend

Laatste update 16 november 2022 Leestijd: 2 min

Zoals eerder aangekondigd verhoogt CoFiZe per 1 januari 2023 de bijdragen die tankstations betalen voor de CoFiZe-regeling voor ongedekte milieuschade. Pomphouders met een standaard risico betalen 35 euro per tank per jaar. Tankondernemers met een verhoogd risico zijn 225 euro per tank per jaar kwijt. De hogere bijdragen zijn nodig om de bedrijfskostenstijging van CoFiZe op te vangen als gevolg van de overgang van stichting naar verzekeraar.

Stichting CoFiZe wordt per 1 januari 2023 verzekeringsmaatschappij CoFiZe N.V. Reden is dat De Nederlandse Bank deze regeling sinds kort aanmerkt als een verzekering. Eerder kondigde CoFiZe al aan dat dit zou leiden tot een aanzienlijke kostenstijging. Om de toenemende kosten te kunnen dekken en voortaan, als CoFiZe N.V., de wettelijk verplichte assurantiebelasting à 21 % af te kunnen dragen is CoFiZe genoodzaakt om de premies te verhogen. Concreet houdt dit in dat de premie voor pomphouders met een standaard risico wijzigt van 7,50 euro naar 35 euro per tank per jaar, met een maximum van zes tanks. Voor pomphouders met een verhoogd risico wordt de premie verhoogd van 102,50 euro naar 225 euro per tank per jaar. Beide bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. 

Meer informatie

CoFiZe heeft een overzicht gemaakt van veel voorkomende vragen naar aanleiding van deze wijziging. Mocht u een vraag hebben die hier niet tussen staat dan kunt u contact met hen opnemen via 010 – 452 34 04 of info@cofize.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring