De Garantiekwestie: Mag ik geld vragen voor de BOVAG Garantie?

Laatste update 23 november 2022 Leestijd: 2 min

De verlenging van BOVAG Garantie naar 12 maanden roept soms vragen op. In De Garantiekwestie behandelt BOVAG veelvoorkomende vragen van leden. Deze keer geven we antwoord op de vraag of u geld mag vragen voor de BOVAG Garantie.

Het antwoord is: Ja hoor, dat mag, dat is geheel aan u. Daar gaat BOVAG niet over. Overigens, voor wettelijke garantie mag u niet laten betalen, want die is wettelijk vastgelegd en geldt dus altijd! 

Let op: voor de consument moet duidelijk zijn wat de niet vermijdbare kosten zijn. Dus alles waarvan een bedrijf vindt dat betaald moet worden voor er met een auto kan worden weggereden, is onvermijdbaar en moet in de verkoopprijs zijn opgenomen. BOVAG Garantie hoeft bij een auto niet verplicht te worden verstrekt. De prijs van een auto is op viaBOVAG.nl altijd inclusief BOVAG Garantie. Buiten die omgeving kunnen er bijvoorbeeld pakketten worden geadverteerd waaruit blijkt dat er een prijskaartje hangt aan BOVAG Garantie.

Test u kennis over garantie

Zeker weten hoe het zit rondom BOVAG Garantie? Doe dan de BOVAG Garantie Kennistest, een quiz van 10 vragen waarin u uw kennis kunt testen en tegelijk leert hoe het zit. Een nuttige en leuke manier om uw kennis over de BOVAG Garantie op te vijzelen.

Doe de test

Vragen over garantie? 

Mogelijk heeft u vragen over de BOVAG Garantie (en de wettelijke garantie, die de basis vormt voor BOVAG Garantie). De antwoorden op deze vragen vindt u op mijn.bovag.nl/garantie. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail dan gerust met BOVAG Ledenadvies via 030 - 65 95 300 / ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring