5 redenen om aan de slag te gaan met het platform Samen Digitaal Veilig

Laatste update 23 juni 2022 Leestijd: 3 min

Steeds meer ondernemers krijgen te maken met online criminaliteit, ook in de mobiliteitsbranche. Denk aan ransomware en hacking. Dit kost het bedrijfsleven miljarden per jaar. Het maakt online criminelen niet uit hoe groot of klein uw bedrijf is, ze kijken vooral naar hoe kwetsbaar u bent. Is uw bedrijf goed beschermd tegen online criminelen? Het platform Samen Digitaal Veilig geeft inzicht en biedt concrete hulp hierbij. Vijf redenen om er vandaag nog mee aan de slag te gaan. 

  1. Ruim 55 procent van het mkb is minimaal één keer slachtoffer geworden van online criminaliteit en ondervindt flinke schade. Ook u loopt het risico dat u te maken te krijgen met online criminaliteit, waardoor u bijvoorbeeld plotseling geen toegang meer heeft tot uw klantgegevens of werkplaatsplanning. Daarom is het noodzakelijk om preventieve maatregelen te nemen en met het platform Samen Digitaal Veilig is dat eenvoudig.
  2. Het kost u een minimale tijdsinvestering: door een half uur per half jaar aan de slag te gaan met Samen Digitaal Veilig kunt u uw bedrijf tot wel tachtig procent digitaal veiliger maken. Maak ook uw medewerkers bewust van de gevaren, zij zijn namelijk een van de belangrijkste schakels in de digitale veiligheid van uw bedrijf. Informeer ze met de filmpjes op het platform, met handige uitleg en tips. De filmpjes duren gemiddeld anderhalve minuut en kosten dus ook uw medewerkers weinig tijd.  
  3. Het gebruik ervan is kosteloos: voor BOVAG-leden is het gebruik van Samen Digitaal Veilig helemaal gratis. Ook uw medewerkers kunnen de filmpjes kosteloos bekijken. 
  4. Het veiligheidsdashboard laat zien hoe veilig u bent: het dashboard van Samen Digitaal Veilig laat uw voortgang zien, waardoor u snel inzicht heeft in waar uw bedrijf staat op het gebied van online veiligheid. Op het dashboard ziet u de voortgang van uw medewerkers en de status van uw digitale veiligheid bij leveranciers en de veiligheid van uw interne systemen.
  5. Makkelijk toegankelijk stappenplan: doorloop de drie eenvoudige stappen op Samen Digitaal Veilig om digitaal veiliger te worden. Deze bestaan uit het trainen van medewerkers, het in kaart brengen van de veiligheid van uw systemen en van uw totale organisatie. 
Digitale weerbaarheid begint bij kennis, en dat biedt het platform Samen Digitaal Veilig. Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/samendigitaalveilig of meld u direct aan op samendigitaalveilig.nl/mobiliteit

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring