Nieuw Platform Samen Digitaal Veilig: maak het online criminelen moeilijk

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Plotseling geen toegang meer tot uw klantgegevens of een geïnfecteerde mail naar al uw relaties: het kan ook u zomaar overkomen. Online criminaliteit, zoals hacking of phishing, is een steeds grotere zorg, ook voor ondernemers in de mobiliteit. Toch nemen maar weinig ondernemers voorzorgsmaatregelen om digitale criminaliteit te voorkomen. Het nieuwe platform Samen Digitaal Veilig helpt u en uw medewerkers om uw organisatie digitaal veiliger te maken. 

De 3 grootste misvattingen over online criminaliteit op een rijtje:

  1. "Zoiets gebeurt alleen bij grote bedrijven": Steeds vaker ontvangt BOVAG berichten van ondernemers die bijvoorbeeld gehackt zijn. En dat zijn lang niet altijd hele grote bedrijven. Bekijk hier het verhaal van het lokale autoverhuurbedrijf: Van Dusschoten & Van Ginkel. 
  2. "Ik heb mijn ICT op orde": Uw leverancier maakt een back-up, maar is dat ook zo en hoe vaak gebeurt dat? Als u wekelijks een back-up maakt en er zou iets gebeuren dan bent u heel veel tijd en informatie kwijt en duurt het langer voordat u weer aan het werk kunt.
  3. "Mijn medewerkers weten waar ze op moeten letten": U kunt uw systemen nog zo goed beschermd hebben, u bent ook afhankelijk van de alertheid van uw medewerkers. In haast wordt toch op een verkeerde link geklikt. 

Gratis hulp bij digitale weerbaarheid

Het Platform Samen Digitaal Veilig helpt ondernemers om zich beter te beschermen tegen online criminaliteit. En het neemt u werk uit handen. Bijvoorbeeld met de korte, praktische instructiefilmpjes die uw medewerkers leren waar ze op moeten letten. Meer weten? Ga direct naar samendigitaalveilig.nl/mobiliteit om u aan te melden of kijk op mijn.bovag.nl/samendigitaalveilig voor meer informatie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring