Is EV dé brandstof van de toekomst? Het BOVAG Brandstofdebat op 13 april geeft u antwoorden

Laatste update 25 maart 2022 Leestijd: 5 min

De overheid zet in het Klimaatakkoord vol in op elektrificering van vervoer. Hoe haalbaar is dat, wat wordt de rol van andere brandstoffen én wat is de impact op mobiliteitsondernemers? Vier topdeskundigen gaan hierover in debat tijdens het BOVAG Brandstofdebat op 13 april in DeFabrique in Utrecht. Dit evenement is bedoeld om antwoord te krijgen op die ene vraag die mobiliteitsondernemers – van tankstations tot autobedrijven – bezighoudt: waar gaat het heen met brandstoftransitie? In drie debatrondes geven sleutelfiguren in het brandstofvraagstuk – onze overheid, oliemaatschappijen, autofabrikanten, leveranciers én ondernemers – antwoord op die vraag. Er is o.a. een debatronde over EV, hernieuwbare brandstoffen en waterstof. Tijdens het BOVAG Brandstofdebat presenteert BOVAG ook zijn vernieuwde brandstofvisie. Wilt u bij het event aanwezig zijn? Meld u dan aan!

Is de toekomst all electric?

Hoe groot wordt de rol van EV en wat zijn de gevolgen voor de mobiliteitsbranche? Dat is de vraag tijdens de derde en laatste debatronde van het BOVAG Brandstofdebat. Vragen die de revue zullen passeren zijn: Hoeveel EV’s rijden er in 2030 rond? En wat is de impact voor het tankstation, autobedrijf, verhuurbedrijven en andere branches? Hoe realistisch is het om volledig te focussen op de klimaatambities? Wat zijn de gevolgen voor het net? Vier sprekers uit overheid en bedrijfsleven geven hun visie en gaan in debat. Lees hier wie ze zijn en wat ze doen:

Petroushka-Werther.pngPetrouschka Werther, directeur Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Sinds 1 februari 2022 is Werther directeur Duurzame Mobiliteit bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur Luchtvaart binnen I&W en verantwoordelijk voor Duurzame Luchtvaart. In het verleden werkte zij binnen I&W onder meer als plaatsvervangend directeur Klimaat, Lucht en Geluid, als programmamanager Anders Betalen voor Mobiliteit en was zij verantwoordelijk voor de herstructurering van het Infrafonds.

Nancy-Kabalt.pngNancy Kabalt, voorzitter Formule-E team. De Rijksoverheid stelde een paar jaar geleden het Formule E-Team (FET) in. Het is de bedoeling dat het FET ontwikkelingen rond elektrisch vervoer bevordert. Ook moet FET aansluiten bij ontwikkelingen in het buitenland en bij kansen voor groene groei. Kabalt is sinds april 2020 voorzitter en is de voormalige ceo van Stedin. Verder is ze bestuurslid bij TKI Urban Energy en commissaris bij Fastned. Rogier-Kuin.pngRogier Kuin, manager Public Affairs bij BOVAG. Kuin is bij BOVAG verantwoordelijk voor de politieke beleidsontwikkeling. Een haalbare en betaalbare energietransitie voor de leden van BOVAG vormt een van de speerpunten in het beleid. In dat verband schreef Kuin mee aan het Autobelastingenplan van BOVAG, RAI, ANWB, Natuur & Milieu en VNA en aan de vernieuwde Brandstofvisie die tijdens het debat zal worden gepresenteerd.Peter-Soonius.pngPeter Soonius, senior programmaleider Mobiliteit & Markt bij Natuur & Milieu. Werkt graag aan de toekomst van mobiliteit. Zowel vóór de schermen op het gebied van duurzaam beleid als achter de schermen in de zakelijke dienstverlening. Peter Soonius is sinds 2015 werkzaam voor Natuur & Milieu.

Meer debatten en topsprekers

Naast EV zijn er nog twee debatrondes: de eerste over hernieuwbare brandstoffen, de tweede over waterstof. Ook spreken we ook met Han ten Broeke (voorzitter van BOVAG) en met Jasmin Schous (EU-coördinator Duurzame Mobiliteit Ministerie Infrastructuur en Waterstaat) over onder andere Fit for 55, het Europese maatregelenpakket dat moet zorgen dat in 2030 55% minder emissie wordt uitgestoten dan in 1990. De regie van het debat is in handen van energiedeskundige Remco de Boer. 

Lees meer over het volledige programma, de debatrondes en sprekers op mijn.bovag.nl/brandstofdebat.

Aanmelden

Het inhoudelijke programma duurt van 15.00 – 16.30 uur en aansluitend is een netwerkborrel. Wilt u er bij zijn? Meld u dan aan via de button hieronder. 

Aanmelden BOVAG Brandstofdebat

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring