Hoe houdt u uw zittende medewerkers fit? Ontdek dit en meer tijdens de ledenbijeenkomst voor rijscholen

Laatste update 25 maart 2022 Leestijd: 3 min

Van de coronacrisis in een brandstofcrisis, u hebt veel aan uw hoofd. Des te belangrijker is het om even los te komen van uw dagelijkse werkzaamheden. Zodat u uw zinnen even kunt verzetten én wat meer vooruit kunt kijken. De Ledenbijeenkomst voor BOVAG-rijscholen op 20 april bij De Weerd Verkeersopleidingen in Apeldoorn biedt u een uitgelezen mogelijkheid. Het programma biedt naast formele zaken zoals herbenoemingen van bestuursfuncties ook interessante workshops rondom ‘gezonde werkomstandigheden’. Leer bijvoorbeeld hoe u voorkomt dat medewerkers uitvallen door te veel zitten en stress. Lees meer over deze workshop en over het gehele programma, en meld u aan.

De ledenbijeenkomst wordt gehouden van 17.00-22.00 uur en dit kunt u allemaal verwachten:

  • Korte algemene ledenvergadering met herbenoemingen voor het afdelingsbestuur en de BOVAG Ledenraad. 
  • Workshops rond het thema ‘Werken aan gezonde arbeidsomstandigheden’ We geven vier workshops waarvan u er twee kunt volgen. Een daarvan is ‘Veilig en vitaal werken’ (lees hieronder meer).  
  • Gastspreker Archie M. Harrison: Amerikaanse onderzoeker die in opdracht van enkele Nederlandse vakbonden onderzoek heeft gedaan naar de arbeidsomstandigheden in de rijscholenbranche. Harrison presenteert zijn bevindingen en vier verbeterscenario’s. 
  • Smakelijk diner, een netwerkborrel en volop de tijd om bij te praten.  

Workshop gezonde medewerkers: veilig en vitaal werken 

Een gestrest en zittend leven heeft slechte invloed op onze gezondheid. Steeds meer onderzoeken zeggen zelfs: zitten is het nieuwe roken. Met het oog op de fysieke en mentale gezondheid van uw medewerkers (en onszelf!) is bewustwording hierover én aandacht voor gezonde gewoontes daarom belangrijk. Goede medewerkers zijn immers moeilijk te vinden dus laten we zuinig zijn op de mensen die we in dienst hebben. Maar ja, rijinstructeurs brengen hun dag nu eenmaal zittend door, met name in de lesauto naast hun leerlingen. Hoe pakt u dat aan als werkgever? Hoe integreren we beweegmomenten in ons leefpatroon en hoe kunt u werken aan stressverlaging. Daarover gaat deze workshop. Ook voeding, de RI&E en een gezondheidscheck voor uw medewerkers komen aan bod.

Benieuwd naar de andere drie workshop? Lees meer op mijn.bovag.nl/ledenbijeenkomstrijscholen

Aanmelden  

Wilt u hier ook graag mee aan de slag? Meld u dan snel voor deze workshop aan, voordat ‘ie vol zit! Aanmelden kan via de gele knop hieronder. De ledenbijeenkomst biedt plek aan maximaal 100 personen, dus wees op tijd. Daarvoor geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.  
 
Aanmelden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring