Ledenbijeenkomst BOVAG Rijscholen

Terug

Op woensdag 20 april vindt weer een fysieke ledenbijeenkomst plaats voor BOVAG-rijscholen. Dit event wordt ’s avonds van 17.00-22.00 uur gehouden bij collega-rijschool De Weerd Verkeersopleidingen in Apeldoorn. Er is plek voor maximaal 100 personen. Wilt u er graag bij zijn, wees dan op tijd met uw aanmelding.

Programma

Het event wordt ’s avonds gehouden van 17:00-22:00 uur en dit kunt u allemaal verwachten: 
 • Korte algemene ledenvergadering met herbenoemingen voor het afdelingsbestuur en de BOVAG Ledenraad.
 • Workshops rond het thema ‘Werken aan gezonde arbeidsomstandigheden’ (lees hieronder meer).
 • Gastspreker Archie M. Harrison: Amerikaanse onderzoeker die in opdracht van enkele Nederlandse vakbonden onderzoek heeft gedaan naar de arbeidsomstandigheden in de rijscholenbranche. Harrison presenteert zijn bevindingen en vier verbeterscenario’s.
 • Smakelijk diner, een netwerkborrel en volop de tijd om bij te praten.
Aanmelden

De workshops 

Zoals u weet is ‘Werken aan gezonde arbeidsomstandigheden’ een belangrijk thema voor BOVAG Rijscholen. Daarom staat dit thema centraal in het programma van de ledenbijeenkomst op 20 april. In dat kader zijn er twee workshops te volgen, waarbij u uit vier kunt kiezen:
 1. Gezonde medewerkers: veilig en vitaal werken (door: Bovemij): Een gestrest en zittend leven heeft slechte invloed op onze gezondheid. Steeds meer onderzoeken zeggen zelfs: zitten is het nieuwe roken. Met het oog op de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers (en onszelf!) is bewustwording hierover én aandacht voor gezonde gewoontes daarom belangrijk. Goede medewerkers zijn immers moeilijk te vinden dus laten we zuinig zijn op de mensen die we in dienst hebben. Maar ja, rijinstructeurs brengen hun dag nu eenmaal zittend door, met name in de lesauto naast hun leerlingen. Hoe pakt u dat aan als werkgever? Hoe integreren we beweegmomenten in ons leefpatroon en hoe kunt u werken aan stressverlaging. Daarover gaat deze workshop. Ook voeding, de RI&E en een gezondheidscheck voor uw medewerkers komen aan bod. Wilt u hier ook graag mee aan de slag? Meld u dan snel voor deze workshop aan, voordat ‘ie vol zit!
 2. Een Fiets van de Zaak voor medewerkers BOVAG-rijscholen (door: BOVAG Leasefiets): Met het oog op de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers is bewustwording over het belang van regelmatig bewegen en aandacht voor gezonde gewoontes belangrijk. In dat kader introduceren we tijdens deze workshop de fiets van de zaak, aangeboden door BOVAG Leasefiets. Hiermee kunt u uw medewerkers aanmoedigen met de fiets naar hun werk te komen, omdat u het belangrijk vindt dat ze gezond en fit blijven. Want werken aan fitte medewerkers is tegelijk werken aan het terugdringen van verzuim en dus aan de continuïteit van uw bedrijf. Thomas Edens van BOVAG Leasefiets presenteert in deze workshop de mogelijkheden van de leasefiets. Benieuwd? Reserveer dan vandaag nog uw stoel bij deze workshop! 
 3. Digitale veiligheid en preventietips (door: Bovemij): Cybercrime is een groeiend probleem voor ondernemers. En denk niet “ik heb geen groot bedrijf dus ben niet interessant voor cybercriminelen”, want helaas worden ook kleinere bedrijven regelmatig slachtoffer van online criminaliteit, zoals hacking of ransomware. Heeft u dit allemaal extern belegd bij een leverancier en denkt u het daarom goed geregeld te hebben? Helaas zien we dat ook ICT-leveranciers weleens een steekje laten vallen. Daarom maakt BOVAG hier werk van en dat doen we op twee manieren: samen met MKB-Nederland op het platform Samen Digitaal Veilig en samen met onze dochter Bovemij. Wilt u weerbaar zijn tegen digitale criminaliteit? Schuif dan aan bij deze workshop van Bovemij. Naast digitale veiligheid en preventie behandelen we in deze workshop ook het onderwerp (on)gewenst gedrag op de werkvloer en wat u hier als werkgever voor kunt regelen. Welkom!
 4. Uw financiën op orde: financieel management (door: Innovam): Kleinere rijschoolhouders voeren meestal zelf de gesprekken met de accountant en financiële adviseurs, omdat zij daarvoor geen medewerker in dienst hebben. Voelt u zich in dit soort gesprekken een gelijkwaardige gesprekspartner of lijkt het juist alsof u eigenlijk de taal niet spreekt? Dan is deze workshop van Innovam iets voor u! Om de financiën van uw bedrijf goed te kunnen managen, is het namelijk essentieel dat u deze begrijpt. Dat u weet wat de belangrijkste financiële kengetallen van uw bedrijf zijn en hoe u ze goed interpreteert. Interessant? Wees er dan bij!

Aanmelden 

De ledenbijeenkomst biedt plek aan maximaal 100 personen, dus wees op tijd met uw aanmelding. Aanmelden kan via de gele knop hieronder. Bij het aanmelden reserveert u meteen uw stoel bij de twee workshops die u graag wilt volgen. Daarvoor geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. 

Aanmelden  

Op een rijtje:

 • Locatie: De Weerd Verkeersopleidingen
  Kayersdijk 141 C
  7332 AP Apeldoorn
 • Datum: 20 april 2022
 • Voor afmeldingen en vragen: rijscholen@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring