Ondernemersklankbord: gratis advies en begeleiding voor ondernemers

Laatste update 24 februari 2022 Leestijd: 3 min

Of u nu een bedrijf wilt starten, erover denkt om te reorganiseren, uit te breiden of te innoveren: dan kunt u ongetwijfeld ondersteuning gebruiken van een adviseur die hier ervaring mee heeft. Het Ondernemersklankbord begeleidt al meer dan veertig jaar ondernemers in het mkb. Het netwerk bestaat uit driehonderd adviseurs over heel Nederland, waaronder 22 adviseurs met ervaring in de automotive branche. Op dit moment is een adviestraject van zes maanden helemaal gratis. 

De Stichting Ondernemersklankbord (OKB) is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het is een onafhankelijke organisatie die driehonderd adviseurs telt, verdeeld over heel Nederland. Er zijn zelfs 22 adviseurs die ervaring hebben als ondernemer in de automotive branche. Zij weten dus waar ze het over hebben! Ook zijn er bijvoorbeeld juristen, deurwaarders en accountants werkzaam bij het Ondernemersklankbord. De adviseurs werken met elkaar samen in wisselende teams, afhankelijk van het vraagstuk dat er bij u speelt.

Klankbordtraject

Het Ondernemersklankbord biedt een traject aan waarin u een half jaar wordt begeleid door een adviseur bij u in de buurt. Dat kan advies zijn bij de startfase van uw bedrijf, wanneer u wilt groeien, innoveren of reorganiseren. Maar ook als u te maken heeft met een overdracht of faillissement. Of wanneer u wilt sparren over de uitkomsten van de Toekomstcheck. Er wordt u een adviseur toegewezen die u het beste kan helpen. Gedurende dat klankbordtraject krijgt u persoonlijke adviesgesprekken en heeft u een ervaren sparringspartner naast u. Er zijn momenteel geen kosten verbonden aan dit traject. 

Hoe ziet een klankbordtraject eruit?

  • Stap 1: vraag een klankbordtraject aan via dit formulier
  • Stap 2: binnen twee werkdagen neemt het OKB contact met u op
  • Stap 3: u wordt gekoppeld aan een OKB-adviseur
  • Stap 4: de OKB-adviseur neemt contact op voor een eerste gesprek
  • Stap 5: het klankbordtraject gaat van start
  • Stap 6: tijdens het half jaar heeft u regelmatig contact met uw adviseur

Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/ondernemersklankbord

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring