“ViaBOVAG.nl is er écht voor de lokale ondernemer”

Laatste update 23 december 2022 Leestijd: 3 min

Style Cycles is een familiebedrijf met een persoonlijke touch. Daar zorgt Rens Dingemans wel voor. Ooit begonnen in de horeca, nu samen met vader Danny Dingemans eigenaar van een tweetal fietszaken. Hoewel Style Cycles een lokale winkel is, heeft viaBOVAG.nl ze geholpen hun aanbod landelijk neer te zetten. Rens: “Als jij een fiets zoekt die bijna nergens te krijgen is, dan rijd je toch naar Tiel als wij ‘m wel hebben.”

Op viaBOVAG.nl kunnen BOVAG-leden hun nieuwe of tweedehands voertuigen adverteren. Zoals auto’s, caravans en motoren. Maar ook fietsen en e-bikes. Alle voertuigen die op het platform te koop staan, voldoen aan de eisen van de brancheorganisatie. Twee jaar geleden begon Rens met adverteren op de website. “Het gaat heel makkelijk”, volgens Rens. “Ons kassasysteem, CycleSoftware, heeft een handige koppeling met viaBOVAG.nl. Je hoeft bij wijze van maar op een knopje te drukken en de fiets staat erop. Als ondernemer is het fijn dat ik er zelf weinig aan hoef te doen. Natuurlijk moet je winkel in de eerste plaats wel op orde zijn.”

Online én persoonlijk

Rens benadrukt dat hij geen online shop wil runnen. Daar zijn hij en zijn vader het over eens. “Als ik een lead binnenkrijg van viaBOVAG.nl, dan bel ik degene altijd”, zegt Rens. “Dat doe ik omdat het persoonlijk is. Daarnaast kan ik in het gesprek goed advies geven, vooral als een klant niet veel van fietsen afweet.” Bijna altijd wil de klant daarna een proefritje maken. Soms brengt Rens de fiets dan persoonlijk naar de klant toe. 

Voor de lokale ondernemer

Gastvrijheid is belangrijk voor hem en zijn team van 16 collega’s. ViaBOVAG.nl helpt hen om klanten die persoonlijke aandacht te geven. Rens legt uit: “Je kan geen fiets kopen van viaBOVAG.nl. De consument wordt altijd doorverwezen naar de winkel. Naar de ondernemer zelf. ViaBOVAG.nl is er écht voor de lokale ondernemer. Als er iets aan de hand is met de fiets, zorgt de BOVAG Garantie ervoor dat de klant terugkomt naar de winkel. Alles leidt terug naar de ondernemer. Dat vind ik top.”

220121_StyleCycles_1920x1080.gif

Eerste hulp bij online

Hoewel de meeste fietsen nog altijd lokaal verkocht worden, weet Rens dat online steeds belangrijker wordt. Soms komt een klant toch van de andere kant van het land voor een bijzondere fiets. Dankzij de advertenties op viaBOVAG.nl.  “We zijn echt wakker geschud op dat gebied”, begint Rens. “BOVAG en viaBOVAG.nl helpen ons om het online stukje in gang te zetten. Nu we zijn gegroeid en meer tijd en middelen hebben, maar zeker ook toen we nog klein waren. Ze denken goed mee vanuit de ondernemer. In elke fase.”

Doe mee

Adverteert u nog niet op viaBOVAG.nl? Meld u dan ook aan en maak van viaBOVAG.nl een van de toonaangevende advertentieplatforms van Nederland. Kies voor de collectieve kracht van het BOVAG-merk en ons BOVAG-netwerk en doe mee. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op mijn.bovag.nl/viabovag!  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring