Pensioenpremie 2023

Laatste update 20 december 2022 Leestijd: 3 min

De nieuwe cijfers voor het berekenen van de pensioenpremies in 2023 zijn bekend. Zie verderop het overzicht. Zorg dat u de nieuwe kerncijfers aan het begin van het jaar doorvoert in uw administratie en geef nieuwe salarissen op tijd door aan het pensioenfonds (PMT) via inzendportaal.nl.

Direct naar inzendportaal.nl

Voor het berekenen van het pensioen wordt verschil gemaakt tussen salarissen tot en met 86.202 en daarboven. Zie daarvoor de tabellen hieronder. Bekijk hier een overzicht van alle kerncijfers 2023.

pensioenpremie-2023-onder-86-202.jpg
pensioenpremie-2023-boven-86-202.jpg

ANW Pensioen

Het ANW Pensioen (Algemene Nabestaanden Wet) is een vrijwillige aanvulling op de pensioenregeling. Het ANW Pensioen keert uit aan de partner van uw werknemer als uw werknemer voor zijn pensioenleeftijd overlijdt.
  • De maandelijkse premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag en de leeftijd van uw werknemer.
  • Voor het jaar 2023 kijkt u naar de leeftijd van uw werknemer op 31 december 2023.

PMT- factuur voortaan digitaal ontvangen?

Wanneer u uw factuur van PMT nog niet digitaal ontvangt en dat wel wilt, kunt u uw voorkeur hierin aanpassen bij contactgegevens op inzendportaal.nl. U ontvangt de factuur dan niet meer per post maar via een e-mail met de factuur als bijlage. De specificatie staat zoals u bent gewend op PMT Online.

Vragen?Jan-Willem-van-Bommel.jpg

Zijn er vragen die uw werknemers stellen over hun pensioen die u niet meteen kunt beantwoorden? Heeft u zelf vragen of wilt u een informatiebijeenkomst organiseren over pensioenen voor uw werknemers? Neem dan contact op uw werkgeversconsulent Jan-Willem van Bommel via 06-212 441 06 of stel uw vraag via janwillem.van.bommel@pmt.nl.

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring