Meld u aan voor extra BOVAG-korting op uw auteursrechtenafdracht, juist nu! 

Laatste update 01 maart 2023 Leestijd: 3 min

Als u de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik via BOVAG regelt, krijgt u extra korting. BOVAG heeft namelijk collectieve afspraken gemaakt met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. Zeker in deze tijd van hoge inflatie en daardoor stijgende kosten is het extra interessant om gebruik te maken van deze BOVAG-korting. Ook brengt Sena in 2023 weer een toeslag in rekening. Profiteer dus van extra korting en meld u uiterlijk 31 december 2022 aan!

Veel bedrijven hebben voor medewerkers of klanten muziek of een nieuwszender aanstaan in de showroom, kantoor of werkplaats. Of zij draaien wachtmuziek aan de telefoon of hebben muziek op hun website. In Nederland is bij wet geregeld dat een bedrijf hiervoor een vergoeding moet betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteert u van extra korting. Namelijk:
  • 15 procent korting op uw afdracht aan Buma/Sena (muziek)
  • 7 procent korting op uw afdracht aan Videma (beeld)
Deze korting komt nog bovenop de 33,3 procent die BOVAG-leden al krijgen als zij zich aanmelden voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. Daarnaast kunt u uw registratie eenvoudig online regelen. U ontvangt de jaarfactuur voor uw afdracht aan Buma en Sena vervolgens via BOVAG. De factuur voor uw tv-gebruik ontvangt u rechtstreeks via Videma. 

Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren. U ontvangt automatisch een factuur.

Online aanmelden in vier stappen:

  1. Om u aan te melden voor de collectieve rechtenafdracht, gaat u allereerst naar mijn.bovag.nl/auteursrechten.
  2. Log in met uw lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vindt u belangrijke tips en een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.
  3. Op de pagina mijn.bovag.nl/auteursrechten vindt u de formulieren waarmee u zich aan kunt melden voor korting op uw auteursrechtenafdracht aan Buma/Sena en Videma.
  4. Kijk voor alle informatie op mijn.bovag.nl/auteursrechten

Verhoging Sena

Sinds 2021 moeten ondernemers meer betalen voor het afspelen van muziek van met name Amerikaanse producten/muzikanten. Dit heeft te maken met een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Er is momenteel nog geen verandering in de wettelijke situatie. Dat betekent dat voor 2023 de toeslag van 26,6% wordt verlengd en niet verder wordt verhoogd. Ondertussen wordt er door VNO-NCW, MKB-Nederland en Sena gelobbyd voor aanpassing van de Europese regels, om verandering te brengen in deze toeslag. U leest daar meer over op de website van Sena.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring