De pagina wordt geladen...

Bovag logo
Loonsverhogingen 2023
0%
Terug

Loonsverhogingen 2023

Laatste update 16 december 2022Leestijd: 1 min
Artikel header afbeelding

In uw cao worden afspraken gemaakt over loonsverhogingen. Welke dat zijn, hangt af van de cao waar uw bedrijf onder valt. BOVAG heeft per cao op een rijtje gezet wat de loonsverhogingen zijn voor 2023.

BOVAG sluit zelf twee cao’s: de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf (MvT) en de cao voor Tankstations en Wasbedrijven (T&W). Daarnaast kunnen bij BOVAG aangesloten schadeherstelbedrijven onder de cao voor het Carrosseriebedrijf vallen. Bekijk hieronder de afspraken per cao. Kijk hier om te zien

onder welke cao uw medewerkers vallen

als u daar niet zeker over bent.

De cao Mvt loopt van 1 april 2022 tot en met 31 oktober 2023. De cao loopt dus in het vierde kwartaal van 2023 af. BOVAG zal tegen die tijd met de vakbonden in onderhandeling gaan met het doel een nieuwe cao af te spreken. Hoe dit proces in zijn werk gaat, kunt u zien in dit filmpje.

Er is in 2023 één collectieve loonsverhoging afgesproken. Namelijk een loonsverhoging van €100,00 bruto van het geldende maandsalaris op 1 januari 2023. Deze loonsverhoging is ook verwerkt in de salaristabellen in de cao die gelden vanaf 1 januari 2023.

Het antwoord op veelgestelde vragen bij deze loonsverhoging vindt u op Mijn BOVAG - Nieuws - Loonsverhoging cao MvT 1 januari 2023 en in onderstaand filmpje wordt het antwoord gegeven op algemene vragen over een cao-loonsverhoging.

Actuele loontabel

Hieronder de actuele loontabel na de verhoging van 1 januari 2023. De bedragen in schaal A zijn hierin niet aangepast. Per 1 januari is het wettelijk minimumloon (WML) fors verhoogd. Meer informatie vindt u in dit bericht. Daar staan ook de actuele bedragen voor schaal A (die u natuurlijk ook op de website van de rijksoverheid kunt vinden).


De cao Tank en Was loopt van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023. Er is één collectieve loonsverhoging afgesproken. Per 1 maart werden de feitelijke salarissen en de salaristabellen met € 90,00 verhoogd. Deze verhoging was geldig vanaf functiegroep 2. Functiegroep 1 volgt de verhogingen van het wettelijk minimumloon.

Actuele loontabellen per 1 januari

Per 1 januari is het wettelijk minimumloon (WML) fors verhoogd. De jeugdtabel ziet er als volgt uit:



Bij de functiejarentabel zorgt de stijging van het WML ervoor dat in schaal 1 een aantal functiejaren onder het WML terecht komen. Dat mag niet en dus zijn deze bedragen aangepast naar het WML. Per 1 maart was bovendien de loonsverhoging geldig. Vanaf 1 juli gelden dus de volgende bedragen:


De cao Carrosseriebedrijven loopt van 1 oktober 2021 tot en met 1 april 2024.

  • Per 1 januari stijgen de tabellonen van de jeugd en de BBL-er. Het gaat om een stijging van minimaal 5% ten opzichte van het loon voor 1 juli 2022. De loonsverhoging van 1 juli 2022 telt al mee voor die 5%. Feitelijk betekent dit dat een BBL-student of een jeugdige (onder de 21) die op of net boven tabelloon verdiend, een salarisverhoging krijgt. Eenieder die al boven het nieuwe tabelloon verdient, hoeft geen loonsverhoging te ontvangen.
  • Per 1 maart 2023 is er een collectieve loonsverhoging van 3,25% van het feitelijke salaris afgesproken. Ook de salaristabellen worden per die datum met 3,25% verhoogd.

Actuele loontabellen

Hieronder de tabel die per januari 2023ngeldt. De loonsverhoging voor jeugdigen is hierin meegenomen. De bedragen in schaal A zijn hierin niet aangepast. Per 1 januari is het wettelijk minimumloon (WML) fors verhoogd. Meer informatie vindt u in dit bericht. Daar staan ook de actuele bedragen voor schaal A.


Door de loonsverhoging voor de BBL-studenten zijn ook de loontabellen voor BBL-ers aangepast. Hieronder de nieuwe tabel:


Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.