Uitstel belastingbetaling voor ondernemers eindigt

Laatste update 07 april 2022 Leestijd: 2 min

Ondernemers die gebruik hebben gemaakt van het uitstel van belastingbetaling kunnen vanaf vandaag een brief ontvangen van de Belastingdienst. Het uitstel loopt namelijk af waardoor vanaf 1 oktober 2022 het aflossen van de uitgestelde belastingschuld begint. Daar heeft u zestig maanden de tijd voor. 

In de BOVAG Ondernemersmonitor gaf 12 procent van de leden afgelopen maand aan dat zij behoefte hebben aan verdere uitstel van terugbetaling van belasting. BOVAG probeert achter de schermen samen met MKB-Nederland en VNO-NCW meer rek te krijgen in de regeling, zodat het in de praktijk ook haalbaar is voor leden om aan de aflossing te voldoen. 

Inzicht in uw liquiditeit

Het is nu extra belangrijk om te weten hoe uw bedrijf er financieel voorstaat. De Toekomstcheck geeft inzicht hoe de liquiditeit van uw bedrijf eruitziet de komende twaalf maanden. Zo wordt ook duidelijk hoe het betalen van de uitgestelde belastingen hierin past. Zeker nu de prijzen voor energie en grondstoffen ook stijgen. Loopt u tegen financiële problemen aan? Dan kunt u voor een gratis, persoonlijk gesprek terecht bij een adviseur van het Ondernemersklankbord (OKB). Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/ondernemersklankbord.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring