Twee grote verzekeraars komen schadebedrijven tegemoet na oproep BOVAG en Focwa

Laatste update 06 april 2022 Leestijd: 2 min

Zowel Achmea als Schadegarant komt met een tijdelijke energietoeslag die schadebedrijven per dossier extra in rekening mogen brengen, ter compensatie van de extreem gestegen energieprijzen.

Deze stap komt na de oproep van het Verbond van Verzekeraars aan haar leden om gehoor te geven aan het voorstel van FOCWA en BOVAG om schadebedrijven tegemoet te komen. Beide organisaties laten in een nieuwsbericht aan schadeherstelbedrijven waarmee ze samenwerken, weten dat ze vanaf deze week tijdelijk een toeslag hanteren die schadebedrijven per schadedossier kunnen opvoeren. 

BOVAG is blij dat deze twee partijen gehoor geven aan de oproep, die volgde op gesprekken van FOCWA en BOVAG met het Verbond en een onderzoek dat de impact weergeeft over de penibele situatie waarin schadeherstellers zich bevinden. 

"Wij realiseren ons dat energie een belangrijk component vormt van het schadeherstelproces en van uw kostprijs. Daarom hebben wij het besluit genomen om u tijdelijk een tegemoetkoming aan te bieden", schrijft Achmea. Per schadedossier geldt bij Achmea een maximale vergoeding € 27,50. 

En Schadegarant schrijft: "De stijgende energieprijzen zijn voor Schadegarant aanleiding om de schadeherstelbedrijven uit ons netwerk tijdelijk tegemoet te komen in de kosten voor energie." Bij Schadegarant geldt een maximum bedrag van € 30,- per dossier. 

BOVAG is de twee verzekeraars erkentelijk voor het luisterend oor van zowel het Verbond als de twee verzekeraars en voor de ingestelde tegemoetkomingen. Het getuigt van besef van partnership in de branche.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring