Bent u zuinig op uw rijinstructeurs? Dan mag u deze workshop tijdens de Ledenbijeenkomst voor rijscholen niet missen! 

Laatste update 14 april 2022 Leestijd: 3 min

Lange wachtlijsten bij het CBR, hoge brandstofprijzen, afwachtende consumenten. U moet momenteel op veel borden tegelijk schaken. Het laatste dat u wilt zijn zieke medewerkers, want u kunt niet zonder hen. Feit is wel dat zij veel zitten en soms best onder druk staan, wat hun gezondheid niet ten goede komt. Hoe zorgt u dan dat zij fit blijven? Het antwoord op die vraag krijgt u tijdens de workshop over gezonde medewerkers. Ontdek handige tips waar u direct mee aan de slag kunt. De workshop is onderdeel van de Ledenbijeenkomst voor BOVAG-rijscholen op 20 april bij De Weerd Verkeersopleidingen in Apeldoorn. Komt u ook? Meld u dan meteen aan! 

Het programma biedt naast formele zaken zoals herbenoemingen van bestuursfuncties ook interessante workshops rondom ‘gezonde werkomstandigheden’. Leer bijvoorbeeld hoe u uw medewerkers vitaal houdt, hoe u beter grip krijgt op uw financiën en hoe u weerbaar wordt tegen digitale criminaliteit. Lees meer over de workshops en het gehele programma, en meld u aan. 

De ledenbijeenkomst wordt gehouden van 17.00-22.00 uur en dit kunt u allemaal verwachten: 

  • Korte algemene ledenvergadering met herbenoemingen voor het afdelingsbestuur en de BOVAG Ledenraad.  
  • Workshops rond het thema ‘Werken aan gezonde arbeidsomstandigheden’ We geven vier workshops waarvan u er twee kunt volgen. Een daarvan is ‘Veilig en vitaal werken’ (lees hieronder meer).   
  • Gastspreker Archie M. Harrison: Amerikaanse onderzoeker die in opdracht van enkele Nederlandse vakbonden onderzoek heeft gedaan naar de arbeidsomstandigheden in de rijscholenbranche. Harrison presenteert zijn bevindingen en vier verbeterscenario’s.  
  • Smakelijk diner, een netwerkborrel en volop de tijd om bij te praten.   

Workshop gezonde medewerkers: veilig en vitaal werken  

Een gestrest en zittend leven heeft slechte invloed op onze gezondheid. Steeds meer onderzoeken zeggen zelfs: zitten is het nieuwe roken. Met het oog op de fysieke en mentale gezondheid van uw medewerkers (en onszelf!) is bewustwording hierover én aandacht voor gezonde gewoontes daarom belangrijk. Goede medewerkers zijn immers moeilijk te vinden dus laten we zuinig zijn op de mensen die we in dienst hebben. Maar ja, rijinstructeurs brengen hun dag nu eenmaal zittend door, met name in de lesauto naast hun leerlingen. Hoe pakt u dat aan als werkgever? Hoe integreren we beweegmomenten in ons leefpatroon en hoe kunt u werken aan stressverlaging. Daarover gaat deze workshop. Ook voeding, de RI&E en een gezondheidscheck voor uw medewerkers komen aan bod. 

Benieuwd naar de andere drie workshop? Lees meer op mijn.bovag.nl/ledenbijeenkomstrijscholen.  

Aanmelden   

Wilt u hier ook graag mee aan de slag? Meld u dan snel voor deze workshop aan. Aanmelden kan door een mail te sturen naar rijscholen@bovag.nl. Vermeld dan met hoeveel personen u komt en welke workshops u wilt volgen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring