Vanaf 1 oktober: subsidieregeling verduurzaming voor mkb

Laatste update 03 september 2021 Leestijd: 2 min

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft aangekondigd dat er vanaf 1 oktober 2021 subsidie aangevraagd kan worden door mkb’ers om hun bedrijf te verduurzamen. Deze regeling is voor bedrijven die geen wettelijke energiebesparingsplicht hebben. Hiermee wil de overheid deze ondernemingen aanmoedigen met verduurzaming aan de slag te gaan. Met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) kunt u een adviseur inschakelen die energieadvies op maat geeft of ondersteunt bij de uitvoering. De regeling loopt tot en met 30 september 2022.

De subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven met minder dan 250 fte, een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen en een balanstotaal van niet meer dan € 43 miljoen. Daarbij moet het energieverbruik van het bedrijfspand per jaar onder de 25.000 m3 gas en 50.000 kWh elektriciteit liggen. Dit zijn bedrijven die niet wettelijk verplicht zijn om energie te besparen, maar waar wel mogelijkheden liggen om energie te besparen én ook (energie)kosten te besparen. Omdat deze kleinere bedrijven dikwijls geen tijd of mankracht hebben om zich hierin te verdiepen, is de subsidieregeling gericht op ondersteuning door advies. Voor de uitvoering van de maatregelen zelf zijn andere subsidies beschikbaar. 

De subsidie bestaat uit een tegemoetkoming van 80 procent van de gemaakte kosten voor energieadvies en ondersteuning (exclusief btw), met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per pand. De SVM loopt van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022.

Lees meer over de Subsidieregeling Verduurzaming MKB op de website van RVO.

Alles over (wettelijke) energiebesparing leest u op mijn.bovag.nl/energiebesparing.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring