‘Behoud mogelijkheid om gegevens malafide personen te delen’

Laatste update 03 september 2021 Leestijd: 2 min

MKB-Nederland en VNO-NCW willen dat het mogelijk blijft om persoonsgegevens te delen in de strijd tegen criminelen. Een nieuw wetsvoorstel dreigt dit strafbaar te stellen.

“Het is goed om het publiceren van persoonsgegevens om mensen bewust te intimideren, tegen te gaan. Maar dit mag er niet toe leiden dat het gerechtvaardigd delen van persoonsgegevens om fraude tegen te gaan (‘zwarte lijsten’) door bedrijven nu ineens - onbedoeld - strafbaar wordt”, zeggen de belangenkoepels in een reactie

Elena waarschuwingssysteem

BOVAG ondersteunt het pleidooi van MKB-Nederland en VNO-NCW. BOVAG Autoverhuur- en Deelbedrijven maken al geruime tijd succesvol gebruik van het waarschuwingssysteem Elena. In dit waarschuwingssysteem kunnen leden dubieuze bedrijven, particuliere huurders en proefritklanten registreren. Zo kunnen u en uw collega’s elkaar waarschuwen. 

Week van de Veiligheid

In de Week van de Veiligheid, van 11 t/m 15 oktober, zoomt BOVAG in op de specifieke issues van autoverhuur- en deelautobedrijven op het gebied van criminaliteit en veiligheid. Daarbij kijken we ook naar de rol van BOVAG; hoe kunnen wij als branchevereniging ondernemers nog beter ondersteunen. Daarom rijdt BOVAG die hele week met de BOVAG Clubbus langs leden om hierover in gesprek te gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het werk van de criminaliteitscommissie, de samenwerking met de politie, cybercrime en Elena. 

Meer informatie

Op https://mijn.bovag.nl/weekvandeveiligheid vindt u meer informatie over het landelijke programma en het BOVAG-programma. Wist u dat er ook trainingen zijn voor het omgaan met agressie en de-escaleren? Ook hierover vindt u informatie. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring