Waarschuwing: meldingen van (poging tot) oplichting van autobedrijven

Laatste update 04 oktober 2021 Leestijd: 3 min

BOVAG heeft deze week twee meldingen ontvangen van autobedrijven in de regio Utrecht die te maken hadden met (poging tot) oplichting. De zaken en personen in kwestie houden geen verband met elkaar.

Het eerste geval betreft een autodealer uit Utrecht die is gedupeerd door een meneer die een voorloopauto niet terugbracht. Hij beantwoordde zijn telefoon en e-mail niet meer en betaalde de rekening voor de tijdelijke auto niet. De dealer vond de auto uiteindelijk terug op een parkeerterrein in Brabant. Navraag leert dat de man deze handelswijze er al jaren op nahoudt en menig autobedrijf tot slachtoffer maakte. Hij maakt gebruik van meerdere adressen in onder meer de provincies Utrecht en Brabant en in België.

Een andere autodealer in Nieuwegein had te maken met een poging tot oplichting. Een man en vrouw meldden zich bij het autobedrijf voor een proefrit. Uit de controle van het rijbewijs van de vrouw bleek dat het document niet geldig was en bovendien niet van haar was. Toen de man en vrouw merkten dat de dealer argwaan kreeg, vertrokken ze meteen.

Neem contact op met de politie

Bent u ook opgelicht door deze personen? Of zijn zij onlangs in uw bedrijf geweest? Neem bij (pogingen tot) oplichting altijd contact op met de politie via 0900 88 44. Doe ook melding bij de Fraudehelpdesk. Zij werken landelijk en bundelen meldingen, waardoor de kans dat de politie ermee aan de slag gaat groter wordt.

Week van de Veiligheid

Wilt u weten hoe u zich beter kunt wapenen tegen criminaliteit? Volg dan van 11 t/m 15 oktober de activiteiten rondom de landelijke Week van de Veiligheid, een initiatief van en door ondernemers.

Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Door heel het land organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners. Er is een landelijk programma waarin onder meer cyber en digitale veiligheid, overvallen, ondermijning en geweld aan bod komen.

BOVAG haakt tijdens deze week in met een programma voor autoverhuur- en deelbedrijven, dat ook zeer interessant is voor autobedrijven. Op mijn.bovag.nl/weekvandeveiligheid vindt u hier meer informatie over. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring