Profiteer van BOVAG-korting op uw auteursrechtenafdracht, juist nu! 

Laatste update 15 oktober 2021 Leestijd: 2 min

Als u de auteursrechtenafdracht voor muziek- en beeldgebruik via BOVAG regelt, krijgt u 15 procent extra korting. BOVAG heeft namelijk een collectieve afspraak gemaakt met rechtenorganisaties Buma, Sena en Videma. Door de tariefstijging van Sena voor 2022, is het extra interessant om gebruik te maken van de BOVAG-korting. Sena verhoogt de toeslag namelijk nogmaals met 12,5%. U kunt zich uiterlijk 31 december 2021 aanmelden voor de BOVAG-korting.

Veel bedrijven hebben voor medewerkers of klanten muziek of een nieuwszender aanstaan in de showroom, kantoor of werkplaats. Of zij draaien wachtmuziek aan de telefoon of hebben muziek op hun website. In Nederland is bij wet geregeld dat een bedrijf hiervoor een vergoeding moet betalen aan auteurs- en naburige rechtenorganisaties. Dankzij de collectieve afspraken die BOVAG heeft gemaakt, profiteert u van 15 procent extra korting. Dit komt nog bovenop de 33,3 procent die BOVAG-leden al krijgen als zij zich aanmelden voor een licentie bij Buma, Sena en Videma. Daarnaast kunt u uw registratie eenvoudig online regelen en krijgt u één gezamenlijke jaarfactuur.

Let op: als u vorig jaar al heeft meegedaan, dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren. U ontvangt u automatisch een factuur via BOVAG.

Online aanmelden

  • Om u aan te melden voor de collectieve rechtenafdracht, gaat u allereerst naar mijn.bovag.nl/auteursrechten.
  • Log in met uw lidmaatschapsnummer en het wachtwoord van de betreffende bedrijfsvestiging. Op deze pagina vindt u belangrijke tips en een overzicht met antwoorden op veelgestelde vragen.
  • Op de pagina mijn.bovag.nl/auteursrechten vindt u de button waarmee u zich aan kunt melden voor korting op uw auteursrechtenafdracht. Door hierop te klikken komt u bij de aanmeldformulieren voor Buma/Sena en Videma.
Kijk voor alle informatie op mijn.bovag.nl/auteursrechten.

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring