Corona: 200 miljoen euro krediet voor doorstart mkb-bedrijven

Laatste update 02 juni 2021 Leestijd: 3 min

Mkb-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen vanaf 1 juni een lening van maximaal 100.000 euro krijgen. In totaal stelt het kabinet 200 miljoen euro ter beschikking. Ondernemers kunnen dit zogenoemde TOA-krediet krijgen onder gunstige voorwaarden. Het is bedoeld voor de herstart, uitbreiding of aanpassing van bedrijfsactiviteiten. Daarbij is een belangrijke voorwaarde dat het bedrijf in de kern winstgevend is en goede afspraken heeft gemaakt met schuldeisers. 

Mkb’ers proberen tijdens de coronacrisis het hoofd vaak boven water te houden door de uitstel van betalingen en het gebruik van steunpakketten. Daardoor is de schuld van sommige bedrijven fors opgelopen. Zij hebben vervolgens geen tot weinig middelen voor een herstart en krijgen bij traditionele kredietverstrekkers geen lening. De overheid ziet dat ondernemers dit geld wel nodig hebben om een bedrijf goed in de markt te zetten of om bijvoorbeeld voorraden aan te vullen. Daarom heeft zij 200 miljoen euro uitgetrokken om mkb-bedrijven een extra steun in de rug te geven. 

Doelgroep

Het krediet is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA) en is bedoeld voor bedrijven met in de kern winstgevende bedrijfsactiviteiten, en die goede en bindende afspraken hebben gemaakt met hun schuldeisers. Het gaat om ondersteuning voor bedrijven die daarbij gebruik maken van de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).

Inclusief één jaar coaching

De aanvraag voor het TOA-krediet loopt sinds 1 juni via de sociale kredietverstrekker Qredits. Zij beoordelen de aanvraag en verstrekken de lening. Ondernemers die het krediet ontvangen, krijgen van Qredits ook één jaar gratis coaching om hun bedrijf weer goed op de rails te krijgen. 

Vraag hier direct TOA-krediet aan bij Qredits

Meer informatie en advies 

Lees meer over de lening op de website van Qredits. Bevindt u zich in zwaar weer en kunt u advies gebruiken, bijvoorbeeld bij de aanvraag van deze lening? U kunt zich gratis, gedurende zes maanden, laten bijstaan door een adviseur van de Stichting Ondernemersklankbord

Lees ook:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring