BOVAG lanceert BOVAG Fietsaccurevisie

Laatste update 01 april 2021 Leestijd: 3 min

BOVAG-bedrijven kunnen vanaf deze week gereviseerde e-bike-accu's met twee jaar garantie aanbieden aan hun klanten onder de naam BOVAG Fietsaccurevisie. BOVAG heeft daartoe een aandeel genomen in het specialiseerde revisiebedrijf Heskon.

Via de website bovagfietsaccurevisie.nl kunnen BOVAG-leden e-bike-accu's grondig laten reviseren. Vrijwel elk type accu is geschikt voor BOVAG Fietsaccurevisie. Dat is belangrijk nu de e-bike definitief is doorgebroken en het aantal gebruikte e-bike fors groeit. Als de accucapaciteit is teruggelopen tot onacceptabel niveau, blijkt investeren in een compleet nieuwe accu voor consumenten vaak een drempel, terwijl ze wel gehecht zijn aan hun fiets. De oplossing ligt in het reviseren van de accu, wat een stuk betaalbaarder is. Daarnaast biedt BOVAG Fietsaccurevisie de BOVAG-ondernemers de mogelijkheid om ingeruilde e-bikes te voorzien van een gereviseerde accu, waarna deze fiets aan een lang tweede leven kan beginnen bij een nieuwe eigenaar. In beide gevallen geeft BOVAG Fietsaccurevisie twee jaar garantie op de gereviseerde accu.

BOVAG-bedrijven die accurevisie willen aanbieden aan hun klanten, kunnen op bovagfietsaccurevisie.nl een account aanmaken. Deze site is uitsluitend bedoeld voor ondernemers. Consumenten bestellen hun gereviseerde accu via hun favoriete BOVAG-fietsenwinkel.

Betrouwbaar

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "Dit is goed nieuws voor BOVAG-fietsbedrijven, hun klanten en voor BOVAG zelf. We koppelen het betrouwbare BOVAG-merk aan een prachtig product, de gereviseerde fietsaccu. Daarmee draagt BOVAG bij aan de verduurzaming van mobiliteit, creëert BOVAG mooie extra business voor BOVAG-leden en maakt BOVAG elektrisch fietsen laagdrempeliger. Ik weet zeker: BOVAG Fietsaccurevisie is een klantenbinder van formaat!"

Hannes de Jong, eigenaar van Heskon: "Wij zijn verheugd en trots op deze samenwerking met de BOVAG. Op deze manier kan het reviseren van fietsaccu's eindelijk een volwaardig professioneel alternatief worden. Met veel vertrouwen en energie zal Heskon de komende tijd klaar staan met raad en daad voor alle BOVAG-leden. "

Hoe gaat revisie in zijn werk?

Als uit de eerste test bij Heskon blijkt dat de slechte accuprestaties te wijten zijn aan slijtage van de energiecellen, haalt een technicus de oude energiecellen uit de behuizing en vervangt die door kwaliteitsenergiecellen van Samsung of Panasonic. De behuizing en meestal ook de elektronica (het Battery Management System) van de fietsaccu worden hergebruikt. Bij een aantal accu’s wordt standaard ook het elektronische gedeelte van de accu vervangen. Tijdens de eindtest worden capaciteit van de accu en de veiligheid en functionaliteit van het BMS gecontroleerd.

Kijk voor meer informatie op mijn.bovag.nl/fietsaccurevisie.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring