Fietsaccu

Laatste update 20 juni 2023 Leestijd: 5 min

02 BOVAG Fietsaccurevisie

Een fietsaccu heeft vaak na 4 tot 6 jaar zijn maximale aantal laadcycli doorlopen. Vaak wordt dan een nieuwe fiets of een nieuwe accu voor de fiets aangeschaft. Door de accu te laten reviseren wordt de levensduur verlengd, de capaciteit eventueel verhoogd en leidt hergebruik van verschillende onderdelen tot een minder zware belasting van het milieu. En dat met uitstekende garantievoorwaarden!

Wat is accurevisie?

Bij revisie worden alle energiecellen van een fietsaccu vervangen om de volledige capaciteit terug te krijgen of zelfs te verhogen. Een duurzaam en voordelig alternatief voor nieuw. De behuizing en de electronica (indien mogelijk) van de accu worden namelijk hergebruikt. Daarnaast worden de ‘oude’ energiecellen verantwoord gerecycled of gebruikt voor nieuwe doeleinden. 
 
BOVAG Fietsaccurevisie biedt daarnaast ook de mogelijkheid om een grotere laadcapaciteit te kiezen, zonder dat er een grote kostenstijging tegenover staat. Bij de aanschaf van een nieuwe accu wordt er veelal veel meer voor een zogenoemde 'upgrade' naar een krachtigere accu betaald, terwijl het voor de kosten van revisie niet veel uitmaakt of er meer (krachtige) energiecellen in de behuizing gemonteerd moeten worden. Zo kan de actieradius van een e-bike op een relatief goedkope manier vergoot worden.   

Voor wie is BOVAG Fietsaccurevisie geschikt?

Fietsaccurevisie is bij uitstek geschikt voor klanten die accuproblemen hebben en geen nieuwe e-bike willen aanschaffen i.v.m. het kostenaspect. Daarnaast is het geschikt voor u als BOVAG Fietsbedrijf om uw tweedehands e-bikes aantrekkelijker te maken!

Voordelen van BOVAG Fietsaccurevisie

 • 24 maanden garantie; Vergelijkbaar met garantievoorwaarden van een nieuwe accu.
 • No cure, no pay; Blijkt de accu niet geschikt om te reviseren? Dan betaalt u niks!
 • Achteraf betalen; Na een geslaagde revisie ontvangt u de factuur. Niet vooraf betalen.
 • Duidelijke tarieven; Vooraf is duidelijk wat de kosten zijn voor de te reviseren accu. Deze prijzen zijn vast, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bestellen met korting? Deze wordt direct verwerkt tijdens het afrekenen. 
 • Snelle levering; Binnen 10 werkdagen ontvangt u de gereviseerde fietsaccu retour.
 • Duurzame keuze; De behuizing en (indien mogelijk) elektronica worden hergebruikt. Oude cellen worden gerecycled of hergebruikt voor nieuwe doeleinden.
 • Capaciteitsverhoging mogelijk; Tegen minimale meerprijs, meer kilometers met een volle accu.
 • Geschikt voor oude accumodellen; Oude accumodellen zijn vaak niet of lastig verkrijgbaar. Door de accu te laten reviseren krijgt de fiets nog een tweede leven en hoeft er geen nieuwe e-bike gekocht te worden.
 • Krachtige A-merk cellen; Samsung- of Panasonic-cellen met vaak een hogere kwaliteit dan het origineel.
 • Veilige haal- en brengservice; De accu’s worden vervoerd door gespecialiseerde koeriers.
 • Testrapport; Na revisie wordt de accu uitvoerig getest op capaciteit en veiligheid. Strenge eindtest om de capaciteit en veiligheid van de accu te testen. De accu wordt met testrapport teruggestuurd.
 • Tweedehands e-bikes aantrekkelijker; Verkoop tweedehands e-bikes met een volledige accugarantie.

Hoe werkt het?

Optie 1: u regelt de fietsaccurevisie voor uw klant of uw eigen e-bike(s)

 1. Maak een account aan op bovagfietsaccurevisie.nl.
 2. Meld de te reviseren accu’s aan via de website.
 3. Na het plaatsen van een bestelling wordt er een afspraak gemaakt om de accu op te halen en wordt deze binnen 10 werkdagen teruggestuurd. Zit uw klant zonder fiets in deze periode? Bied hem of haar dan de mogelijkheid gebruik te maken van bijvoorbeeld een leenfiets.  

Optie 2: uw klant regelt de fietsaccurevisie zelf

 1. Maak een account aan op bovagfietsaccurevisie.nl, zet een vinkje bij 'ik bevestig mijn deelname aan het partnerprogramma en ontvang binnen enkele weken een startpakket met unieke dealercodes' en vul uw bankrekeningnummer in. Daarop ontvangt u namelijk de vergoeding per accu. Heeft u al een account? Zet dan in uw accountgegevens een vinkje en vul uw bankrekeningnummer in. 
 2. Na aanmelding ontvangt u binnen vier weken een voucherpakket met een baliestandaard. Hierop staat een code vermeld, die is gekoppeld aan uw bedrijfsnaam en die de klant moet invullen bij de bestelling. 
 3. Uw klant doet de bestelling via fietsaccu-revisie.nl/bovag en vult daarbij de vouchercode in. Met de vouchercode ontvangt uw klant €10,- korting en gratis verzending. U krijgt per accu een vergoeding van €10,-. 
 4. Het tegoed op uw account wordt één keer per kwartaal uitbetaald op het opgegeven bankrekeningnummer. U ontvangt een creditfactuur voor uw eigen administratie.
Start direct met BOVAG Fietsaccurevisie

Samenwerking BOVAG - Heskon

Het reviseren van een fietsaccu is specialistisch werk. Heskon is vakbekwaam en marktleider in Nederland. Zij voeren dit unieke productieproces uit waarbij elke processtap zijn eigen specialist heeft. Hierdoor kan de kwaliteit en veiligheid van de gereviseerde accu’s gegarandeerd worden. In maart 2021 heeft BOVAG een aandeel genomen in Heskon en is BOVAG Fietsaccurevisie ontstaan. Deze dienst is exclusief voor u als BOVAG-fietsbedrijf.

Bekijk ook:

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring