BOVAG in gesprek met occasionsportals om adverteren exclusief btw uit te bannen

Laatste update 19 maart 2021 Leestijd: 2 min

Adverteren zonder btw in de prijs is verboden op websites die primair gericht zijn op particulieren. Toch gebeurt dat. En daar moet een eind aan komen, vindt BOVAG, want het levert een ongelijk speelveld op. En dat kan en moet de branche zelf doen.

De oplossing voor het probleem ligt bij een aanpassing van de manier waarop auto's geplaatst en aangeboden worden op de diverse occasionportals. Als dat op de juiste manier wordt ingericht, waarbij zonder meer plaatsen met een prijs zonder btw onmogelijk is, dan behoort deze praktijk snel tot het verleden. Om die reden praat BOVAG momenteel met de diverse occasionwebsites.

Moed

Hans Bresser, directeur strategie en innovatie bij BOVAG voert de gesprekken. "Wij bemerken veel eensgezindheid om hier snel met elkaar uit te komen. Dat geeft de burger moed. We trekken onder andere samen op met AutoTrack, die hiervoor al een belangrijke stap gemaakt heeft. Daarom gaan we ervan uit dat de andere portals ook snel over de brug zullen komen, waaronder natuurlijk ook viaBOVAG.nl. Vervolgens moeten de bedrijven die de advertenties plaatsen zich richten op de aangepaste plaatsingsmogelijkheden op de portalen. Dit zélf snel en goed oplossen is in het belang van de gehele branche. Ik ben ervan overtuigd dat dat kan."

Lees ook: 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring