BOVAG Coronamonitor: meer dan helft bedrijven ontving steun 

Laatste update 05 maart 2021 Leestijd: 2 min

Meer dan de helft van de BOVAG-leden heeft op enig moment in de corona-crisis overheidssteun gehad. Twee derde van de ondernemers lijdt momenteel omzetverlies ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat omzetverlies is gemiddeld 34 procent.

Nieuw in de top vijf van problemen waar ondernemers vanwege de coronacrisis mee geconfronteerd worden, zijn 'beleveringsproblemen'. 37 procent van de ondervraagden benoemt deze impact. In de vorige monitor lag dat percentage nog op 29 procent. Ook 'minder werk in de werkplaats' wordt vaker genoemd dan de vorige keer. 

Werkplaats 

Het percentage ondernemers dat verwacht afscheid te moeten nemen van werknemers, laat een kleine stijging zien van 1,7 procent. Daarbij zien we een forse stijging van het aantal ondernemers dat denkt afscheid te moeten nemen van werkplaatspersoneel: +10 procent ten opzichte van begin dit jaar. Dat past bij de constatering dat het werk in de werkplaats terugloopt. Ook personeel dat diensten verleent, wordt vaker genoemd (+5 procent). 

Steun 

Momenteel maakt ruim een derde van de BOVAG-leden gebruik van steunmaatregelen, met de NOW (3.2 en 3.3) als afgetekende koploper, gevolgd door een inlopende TVL-regeling. Opvallend is ook dat de TONK-regeling, hoewel nieuw (per 1 mrt), al wordt vermeld.

BOVAG-Visual-wk9-1170x1369px.png
Download hieronder de cijfers:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring