Meld u aan: webinar op 6 juli over nieuwe eisen vloeren bij APK1

Laatste update 23 juni 2021 Leestijd: 2 min

De nieuwe apk-norm voor vlakke vloeren gaat op 1 januari 2022 in. Momenteel wordt zo’n dertig procent van de werkplaatsvloeren afgekeurd. Hoe zorgt u dat u voldoet aan de norm, en dat u onaangename verrassingen en kosten voorkomt? BOVAG organiseert met RDW een webinar op 6 juli, waarbij u in één uur bijgepraat wordt over de nieuwe eisen. U kunt tijdens het webinar ook vragen stellen. 

RDW scherpt de richtlijnen voor de dimlichtcontrole bij de apk aan, zodat ze nauwkeuriger zijn voor de moderne lichttechniek van trucks. Begin dit jaar zijn de eisen voor koplamptestapparatuur aangescherpt, en per 1 januari 2022 gelden er nieuwe eisen voor de ondergrond. Een scheve vloer of hefbrug die niet waterpas is afgesteld heeft namelijk ook effect op het meetresultaat. De RDW controleert nu al de vloer en hefbrug bij zijn bedrijfsbezoek en ziet dat een gedeelte niet voldoet. 

Zorg dat u goed voorbereid bent en volg het webinar voor APK 1 (zware voertuigen) op 6 juli van 16.00 tot 17.00 uur. Het is ook mogelijk om het webinar later terug te kijken.

Meld u aan voor het webinar

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring