Krijgt uw medewerker doorbetaald bij een Corona-vaccinatie onder werktijd? 

Laatste update 11 juni 2021 Leestijd: 2 min

Bij BOVAG-Ledenadvies krijgen wij de laatste tijd regelmatig de vraag of een medewerker verlof moet opnemen bij een coronavaccinatie onder werktijd. Of is er sprake van betaald vrij? De hoofdregel is dat de medewerker hier verlof voor moet opnemen.  

In principe wordt er zeven dagen per week en op een sommige priklocaties ook buiten kantooruren gevaccineerd. Het is dus goed mogelijk om buiten werktijd een afspraak te maken. Volgens de spelregels van het wettelijke calamiteitenverlof en ook op basis van de doktersbezoekregelingen uit de cao MvT, cao Tank&Was en cao Carrossie hoort de medewerker dan buiten werktijd te gaan. Kiest de medewerker ervoor om toch onder werktijd de prik te halen, dan mag er verlof worden afgeschreven voor de tijd dat de medewerker afwezig is.   

Toch kan het voorkomen dat een medewerker wel degelijk recht heeft op betaald vrij om gevaccineerd te worden. Bijvoorbeeld als iemand in een risicogroep valt en onder werktijd veel eerder aan de beurt is. Maar ook als de priklocaties in de buurt alleen onder werktijd vaccineren. Ons advies is om daarover in gesprek te gaan.  

 Lees ook: 


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring