Subsidieloket emissieloze bedrijfsauto’s vanaf 15 maart open

Laatste update 12 februari 2021 Leestijd: 2 min

Ondernemers en non-profitorganisaties kunnen vanaf 15 maart maximaal 5.000 euro subsidie aanvragen voor de aanschaf of financial lease van een nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto.

Voor de zogeheten ‘Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)’ komen in aanmerking: nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s die alleen rijden op een elektromotor, die vallen onder voertuigclassificatie N1 of N2 én die € 20.000,- of meer kosten. Voor lichte elektrische bedrijfsauto’s geldt als extra eis een actieradius van minimaal 100 km, voor zware bedrijfsauto’s is geen minimale actieradius vereist. 

Budget

De subsidieregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Het subsidiebudget van de regeling heeft ieder jaar een maximum. Voor 2021 is € 22 miljoen beschikbaar, ofwel subsidie voor 4.400 bedrijfsauto’s. 

Voorwaarden

Om voor subsidie in aanmerking te komen moet een ondernemer of non-profitorganisatie aan een aantal voorwaarden voldoen. De koop- of financial leaseovereenkomst mag niet eerder zijn afgesloten dan op 1 januari 2021. Op het moment dat de ondernemer of organisatie subsidie aanvraagt mag de overeenkomst nog niet definitief zijn. De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet aan geleverd zijn en niet op naam staan. Tevens dient de gekochte emissieloze bedrijfsauto 3 jaar ononderbroken op naam van de subsidieontvanger te staan.

Aanvragen

Ondernemers of non-profitorganisaties kunnen de subsidie vanaf 15 maart 2021 09.00 uur online aanvragen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: rvo.nl/seba. Hier vindt u ook meer informatie over onder meer voorwaarden en verplichtingen, merken en modellen die in aanmerking komen en veelgestelde vragen.

Zero-emissie Stadslogistiek

De subsidieregeling voor emissieloze bedrijfsauto’s vloeit voort uit de Uitvoeringsagenda Stadslogistiek, die BOVAG dinsdag 9 februari mede ondertekende en die emissieloze stadscentra vanaf 2025 nastreeft.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring