Sealbagautomaten worden stapsgewijs heropend

Laatste update 19 februari 2021 Leestijd: 2 min

Op 31 maart gaan 250 sealbagautomaten weer open. Vanaf dat moment komen er elke week 10 tot 15 automaten bij. Voordat gebruik gemaakt kan worden van de sealbagautomaat, moet de storting altijd van tevoren aangekondigd worden in een beveiligde bankomgeving. Banken informeren klanten hier verder over. De nieuwe werkwijze moet helpen om de automaten te beschermen tegen plofkraken. 

Eerder sloten banken op advies van de politie alle ruim 500 sealbagautomaten. Banken namen dit ingrijpende besluit na een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat. Door deze nieuwe vorm kunnen er niet ontplofte explosieven achterblijven en ontstaan er risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten. 

Oplossing

Eind januari gaven de banken gehoor aan de oproep van VNO-NCW en MKB-NL om tijdelijk extra mogelijkheden te bieden voor het afstorten van contant geld. De sluiting van de afstortlocaties was een groot probleem voor ondernemers. Daarop zijn tijdelijk 40 sealbagautomaten geopend. VNO-NCW en MKB-NL zijn met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in gesprek gegaan over een permanente oplossing. Onderdeel van de oplossing is dat ondernemers die gebruik willen maken van deze automaten een storting voortaan altijd vooraf moeten aankondigen in hun eigen beveiligde bankomgeving. Het gebruik van de sealbagautomaten is vanaf 31 maart dus niet hetzelfde als voorheen. Eind maart gaan 250 sealbagautomaten weer open met deze nieuwe werkwijze, waarna er elke week tien tot vijftien bij komen. 

Geld storten

Tot 31 maart kunnen ondernemers terecht bij de 40 bewaakte sealbagautomaten die open zijn, of bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Dat zijn er meer dan 1000. Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden. Ondernemers kunnen ook gebruik maken van de beveiligde afstortservice van een waardetransporteur. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring