Rijscholen mogen vanaf 3 maart weer open

Laatste update 02 maart 2021 Leestijd: 2 min

Rijscholen en andere contactberoepen mogen vanaf woensdag 3 maart onder voorwaarden weer open. Leerlingen kunnen dan ook weer praktijkexamens afleggen. Dat heeft het kabinet vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. “Het gaat om één-op-één-contacten waarbij de risico’s op besmetting beperkt zijn”, argumenteerde demissionair premier Mark Rutte dit besluit.

Rij-instructeurs mogen dus weer aan de slag. Hierbij geldt wel dat reserveren en registratie verplicht zijn, en dat er vooraf een check op klachten (checkgesprek) moeten worden gedaan. De vragen voor dit checkgesprek vindt u in het rijscholenprotocol (Bijlage 4: Gezondheidscheck contactberoepen). Vanzelfsprekend gelden ook de basisregels zoals 1,5 meter afstand houden (indien mogelijk) en het dragen van een mondkapje. Het kabinet vraagt extra aandacht voor het naleven van deze en andere basisregels, omdat de versoepelingen risico’s met zich meebrengen.

Voor de theorie-examens wordt nu uitgewerkt hoe deze zo snel mogelijk op een veilige manier mogelijk worden. BOVAG heeft hierover al navraag gedaan bij het CBR en ministerie van I&W. Naar verwachting zal het CBR morgen aan het einde van de middag verdere uitleg geven aan de branche.

Lees ook:


Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring