Let op: verlengde restantvoorraadregeling personenauto’s en lichte bedrijfswagens eindigt per 1 maart

Laatste update 10 februari 2021 Leestijd: 2 min

Personenauto’s en lichte bedrijfswagens in de restantvoorraad, die een aflopende typegoedkeuring hebben vanwege WLTP, kunnen vanaf 1 maart 2020 niet meer op naam worden gesteld. Deze datum geldt voor zowel complete als voltooide voertuigen. 

In augustus vorig jaar gaf de minister akkoord voor zes maanden verlenging voor restantvoorraadregelingen die afliepen op 1 september 2020. Aanleiding voor deze verlenging waren de negatieve gevolgen van de coronacrisis op de verkoop van nieuwe voertuigen. Daardoor was het voor sommige merken moeilijk om de restantvoorraad tijdig te verkopen. 

Einde verlenging

Op 1 maart 2021 eindigt de verlenging van een halfjaar definitief en kunnen deze personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen niet meer worden ingeschreven. Deze datum loopt gelijk met de aflopende restantvoorraadregeling voor voltooide voertuigen. 

Restantvoorraadregelingen

De situatie ziet er uit als volgt: typegoedkeuringen werden ongeldig op 31 augustus 2019 (WLTP). Daarna gaat de restantvoorraad lopen:
  • Complete voertuigen krijgen 12 maanden. Einddatum restantvoorraad is 31 augustus 2020 + 6 maanden verlenging = 28 februari 2021.
  • Voltooide voertuigen krijgen 18 maanden. Einddatum restantvoorraad is 28 februari 2021.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring