Restantvoorraadregeling personenauto’s en lichte bedrijfswagens met zes maanden verlengd

Laatste update 26 augustus 2020 Leestijd: 2 min

Bedrijven die personenauto’s en lichte bedrijfswagens in de restantvoorraad hebben opgenomen, krijgen zes maanden langer de tijd om deze voertuigen te naam te stellen. Aanleiding hiervoor zijn de negatieve gevolgen van de coronacrisis op de verkoop van nieuwe voertuigen. Daardoor was het voor sommige merken moeilijk om de restantvoorraad tijdig te verkopen. RAI Vereniging en BOVAG hebben de overheid daarom enige tijd geleden verzocht om de termijn op te rekken. De Nederlandse overheid heeft hierover contact gezocht met Brussel en vlak voor het weekend is deze verlenging een feit geworden. De verlenging van een halfjaar geldt voor alle restantvoorraden personenauto’s en lichte bedrijfswagens met typegoedkeuringen die op 1 september 2020 zouden aflopen.

Voor restantvoorraden die na 1 september 2020 aflopen, is geen verlenging verkregen. Brussel scherpt de eisen voor verlenging aan, waardoor het zeer de vraag is of er ook voor deze voertuigen een verlenging van de restantvoorraad gaat komen, waarschuwt het ministerie.

De typegoedkeuring van bepaalde voertuigen is in september 2019 verlopen. Voertuigen die tot drie maanden voor deze datum zijn geproduceerd en nog niet zijn verkocht, konden worden aangemeld voor de restantvoorraadregeling. Deze regeling houdt in dat voertuigen die hierin zijn opgenomen nog te naam mogen worden gesteld tot één jaar na het verstrijken van de typegoedkeuring.

BOVAG is blij met de verlenging en de inzet van de Nederlandse overheid, wel betreuren wij het late tijdstip waarop het uitstel bekend is geworden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring