Aanvraagloket NOW 4 is open

Laatste update 06 augustus 2021 Leestijd: 2 min

Sinds 26 juli kunnen werkgevers bij het UWV een aanvraag indienen voor NOW 4 (zesde UWV-aanvraagperiode). Ook bedrijven die omzetverlies lijden vanwege wateroverlast kunnen gebruikmaken van de subsidie voor loonkosten. Het aanvraagloket sluit op 30 september.

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW) is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die omzetverlies lijden. Doel van de regeling is om zoveel mogelijk banen en inkomens te behouden. Via de NOW kan een werkgever met een verwacht omzetverlies van minimaal 20 procent een deel van de loonkosten vergoed krijgen. De aanvraag wordt ingediend bij het UWV.

Wateroverlast

In de NOW-regeling wordt geen onderscheid gemaakt tussen de oorzaak van het omzetverlies, ondanks dat de regeling in het leven is geroepen naar aanleiding van de coronacrisis. Dit betekent dat ook organisaties die omzetverlies lijden vanwege wateroverlast een beroep kunnen doen op de NOW-regeling. 

Wijzigingen in NOW 4

In de NOW-4 regeling zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de voorgaande regelingen. Zo is het maximaal op te geven omzetverlies begrensd op 80 procent. Dit geldt ook als het omzetverlies hoger is. Daarnaast geldt bij de NOW 4 de maand februari 2021 als referentiemaand voor de loonsom.  Tevens is het bonus- en dividendverbod aangescherpt. Meer hierover leest u in dit bericht

Vragen?

Heeft u vragen over het aanvragen van NOW 4? Kijk dan in het Coronadossier of neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring