Berekenen van cao-toeslagen wordt kinderspel voor BOVAG-leden

Laatste update 29 april 2021 Leestijd: 2 min

In de cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (MvT) is afgesproken dat er bepaalde toeslagen van toepassing zijn op overwerk, werken in het weekend, op een feestdag of buiten het dagvenster. Het berekenen daarvan is vaak tijdrovend en complex. BOVAG lanceert daarom exclusief voor leden de kosteloze, online Toeslagentool, die al het werk uit handen neemt.

Het berekenen van toeslagen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type bedrijf, of er sprake is van ADV, hoeveel uur er afwijkend van het geldende rooster gewerkt is en op welke dagen en momenten. In de online BOVAG Toeslagentool kunnen snel eenvoudig de basisgegevens worden ingevoerd en op basis daarvan wordt de toeslag berekend die op de medewerker van toepassing is. De tool is bestemd voor BOVAG-leden die actief zijn met personenauto’s, gemotoriseerde tweewielers, fietsen, aanhangwagens, trucks, trailers, caravans, campers en/of revisie. Alleen in de sector autoverhuur kan de Toeslagentool niet gebruik worden, omdat daarvoor sterk afwijkende berekeningen gelden. 

Tips

In vier simpele stappen worden de basisgegevens van de medewerker ingevuld en vervolgens rolt de geldende toeslag eruit. De BOVAG Toeslagentool houdt automatisch rekening met alle toeslagen die van toepassing zijn, maar ook met meerwerk door parttimers. Tijdens het invullen van de tool worden tips gegeven, bijvoorbeeld over hoe toeslagen juist te voorkomen. Het systeem kan bijvoorbeeld de suggestie geven om overuren binnen dertien weken te compenseren. De tool genereert een toeslagenoverzicht en dat kan in PDF-formaat met de medewerkers worden gedeeld.

Naar de toeslagentool (exclusief voor BOVAG-leden)

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring