Vermogenstoets voor Tozo-3 geschrapt

Laatste update 30 september 2020 Leestijd: 2 min

Zelfstandigen die vanaf 1 oktober gebruik willen maken van de derde Tozo-regeling worden toch niet geconfronteerd met een vermogenstoets. Dat heeft de Tweede Kamer – mede op aandringen van BOVAG – besloten bij de behandeling van het derde steun- en herstelpakket. Dreigende extra vertragingen bij de uitkeringen zijn daardoor van de baan. Bovendien blijft de regeling voor meer leden beschikbaar.

De vermogenstoets zou een nieuwe voorwaarde worden voor Tozo-3, de ondersteuningsregeling voor zelfstandigen die per 1 oktober met negen maanden is verlengd. BOVAG waarschuwde voor vertragingen bij de uitkeringen en was bezorgd dat een grote groep zelfstandigen buiten de boot zou vallen. De Kamer deelt die zorgen en zet daarom een streep door de vermogenstoets. BOVAG is verheugd met dit besluit. “Een spoedige aanvraag en uitkering is nu gewaarborgd”, reageert Hannie Stappers, Manager Public Affairs. “Daarnaast blijft de regeling zo voor meer leden beschikbaar.”  

Succes dankzij inbreng van leden

De lobby voor het schrappen van de vermogenstoets is deels onderbouwd met cijfers uit de laatste BOVAG Coronamonitor. “We zijn de leden zeer dankbaar voor het trouw invullen van de enquête en voor hun inbreng”, aldus Stappers. “Het bewijst ook hoe belangrijk het is dat leden de BOVAG Coronamonitor blijven invullen. Bij eventuele aanpassingen en/of verlenging van het steun- en herstelpakket zullen we dus mogelijk weer een beroep op hen doen.”

Maak gebruik van gratis advies

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor Tozo-3? Of heeft u hulp nodig bij de aanvraag ervan? Maak dan gebruik van het gratis advies en de hulp van het Ondernemersklankbord. De Stichting Ondernemersklankbord (OKB) is een landelijk netwerk met 300 adviseurs en één van de grootste, onafhankelijke non-profitorganisaties die zich belangeloos voor ondernemers inzet. Vul het contactformulier in en één van de OKB-adviseurs neemt binnen 3 werkdagen contact met u op.

Aanmelden Ondernemersklankbord

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring