Vijf vragen beantwoord door ORIBI ID-Solutions: wat doen zij voor ondernemers? 

Laatste update 05 oktober 2020 Leestijd: 3 min

BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven heeft samenwerkingsverbanden met een aantal organisaties, die duidelijke raakvlakken hebben met de bedrijfsactiviteiten van leden. Een van die partners in business is ORIBI ID-Solutions. BOVAG heeft marketing & sales director Chino Klaverweide-Lorteije zelf gevraagd te reageren op vijf vragen over wat zij voor ondernemers doen op het gebied van criminaliteit en veiligheid. 

1. Wat heeft ORIBI ID-Solutions met het thema Criminaliteit en Veiligheid?

“Wij verkopen preventieve maatregelen binnen het publieke en private domein, in binnen- en buitenland. Criminaliteit willen we voorkomen en de veiligheid verhogen. Wij richten ons specifiek op het voorkomen van identiteitsfraude. Dit doen wij inmiddels voor ruim tweehonderd gemeenten in Nederland, hoge risicolocaties en private instellingen en bedrijven.”

2. Wat vindt u van de Week van de Veiligheid? 

“Het meekijken met andere partijen en het uitwisselen van kennis om zo elkaar te versterken, spreekt me aan. Immers, het gezamenlijke doel is het voorkomen van fraude en dat leden gedupeerd raken.” 

3. Wat doet ORIBI ID-Solutions concreet voor verhuur- en deelautobedrijven?

“Wij leveren technologische en innovatieve hulpmiddelen bestaande uit documentscanners met ‘slimme’ software om de authenticiteit van de identiteitsdocumenten te beoordelen. Zowel RDW als Elena zijn geïntegreerd binnen de ORIBI-toepassingen. Dit doen we al sinds 2006 voor de gerenommeerde internationale autoverhuurbedrijven en autodealers. Met behulp van deze tool worden potentiële huurders gecontroleerd voordat ze een proefrit maken. Recentelijk nog hebben we Polestar Nederland aangesloten, die de proefritten borgen door middel van een smart solution van ORIBI." 

4. Welke drie tips heeft u voor BOVAG-leden om zich te wapenen tegen criminaliteit? 

  1. Vertrouw op je onderbuikgevoel. 
  2. Gebruik een slimme toepassing om uw klanten te controleren, waarmee fraude wordt voorkomen.
  3. Waarborg uw procedures en vereenvoudig uw proces met een slimme toepassing van ORIBI.   

5. Wat hebben leden eraan dat jullie partner in business zijn?

“ORIBI is voor leden een aanspreekpunt op het gebied van het voorkomen van (identiteits)fraude. De bewezen successen (met onderscheppingen) uit het verleden hebben dit aangetoond. De leden kunnen ook aankloppen voor trainingen over documentherkenning.”

Meer over ORIBI ID-solutions: www.oribi.nl

> Meer over de Week van de Veiligheid

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring