Vernieuwing Rijscholen: update na twee brainstormsessies

Laatste update 30 oktober 2020 Leestijd: 3 min

Tijdens het webinar op 22 september over BOVAG Rijscholen 2.0 kondigden we al aan dat we de proposities uit het consumentenonderzoek met leden verder willen uitwerken. Helaas was het door de gedeeltelijk lockdown niet mogelijk om daarvoor fysiek bij elkaar te komen. De sessies bij Verkeersschool De Weerd in Apeldoorn en Verkeersschool het Vertrouwen in Erp moesten we annuleren. In overleg met de deelnemers hebben we echter besloten om online in kleinere groepen met elkaar aan de slag te gaan. Hierbij een korte terug- en vooruitblik.

Omruilgarantie instructeur

Inge Kanters (Verkeersschool Het Vertrouwen), Arno Smits (Smits Opleidingen), Chris Rijkers (Rijschool Rijkers) en Jan Cools (Autorijschool Coenen) zijn op donderdag 22 oktober onder leiding van Jurriën Kamst in gesprek gegaan over de ‘Omruilgarantie instructeur’. De uitkomsten van deze sessie worden momenteel uitgewerkt en zullen als input dienen voor een vervolgsessie op 5 november met vier andere leden van de afdeling.

Veilig onveilige situaties ervaren

Op maandag 26 oktober stond ‘Veilig onveilige situaties ervaren’ op de agenda. Pieter Roordink (Rijschool Roordink), Ramon Aardema (Rijschool Aardema) en Willy van den Wildenberg (Rijschool Wildenberg) hebben deelgenomen aan de eerste van in totaal twee sessies. De tweede sessie is gepland op 9 november.

“Vooraf was ik best sceptisch over de interactie via een online meeting”, blikt branchemanager Jurriën Kamst terug. “Maar er zijn inhoudelijke discussies gevoerd, waarbij iedereen zich goed kon verplaatsen in de situatie van de ander. Deze werkvorm geeft leden inspraak en smaakt wat mij betreft naar meer.”

Caravantraining

Naast deze werksessies bekijkt de NextGen-klankbordgroep hoe de Caravantraining nieuw leven ingeblazen kan worden. De forse toename van verkochte nieuwe en gebruikte caravans, waarschijnlijk veroorzaakt door corona, biedt rijscholen kansen.

In de maand november vinden er nog diverse verkennende gesprekken plaats met leden van andere BOVAG-afdelingen om te kijken naar nieuwe commerciële kansen en mogelijkheden. En als laatste kijken we naar een ‘slimme’ oplossing voor leden om de propositie van BOVAG Rijscholen eenduidig en simpel op hun website te plaatsen.

Wilt u het webinar over de plannen voor vernieuwing van BOVAG Rijscholen terugkijken, klik dan hier.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring