Inwerkingtreding compensatieregeling transitievergoeding bij ziekte van de werkgever opnieuw uitgesteld 

Laatste update 30 oktober 2020 Leestijd: 2 min

De regeling die voorziet in compensatie bij bedrijfsbeëindiging door ziekte of gebreken van de werkgever wordt opnieuw uitgesteld. Dat maakte minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onlangs bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Er is namelijk nog geen overeenstemming bereikt over de manier waarop getoetst moet worden of de werkgever als gevolg van ziekte of gebreken zijn werkzaamheden redelijkerwijs niet meer kan voortzetten binnen een periode van zes maanden. Het is onbekend wat de nieuwe datum van de inwerkingtreding wordt. 

Op 1 april 2020 trad de eerste compensatieregeling voor de transitievergoeding in werking, namelijk de compensatieregeling wanneer een werknemer ontslagen wordt vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. In het regeerakkoord zijn nog twee andere compensatieregeling voor de transitievergoeding aangekondigd, namelijk die bij pensionering of overlijden van de werkgever en de compensatieregeling bij ziekte of gebreken van de werkgever.   

Compensatieregeling pensionering of overlijden werkgever 

De regeling in geval van bedrijfsbeëindiging vanwege pensionering of overlijden treedt in werking op 1 januari 2021. De definitieve regeling is nog niet gepubliceerd, maar de hoofdlijnen leest u alvast in dit bericht

Vragen? 

Heeft u vragen over de compensatieregelingen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring