Vallei Autogroep over verduurzamen: “zorg dat je nu bijblijft, dan hoef je straks geen onmogelijke sprongen te maken”

Laatste update 22 januari 2021 Leestijd: 3 min

De Vallei Autogroep startte zo’n zeven jaar geleden met ingrijpende energiebesparende maatregelen. Ze ontvingen het Erkend Duurzaam Plus-certificaat, en ook daarna maakten ze grote stappen. Bert de Kroon roept ook andere ondernemers op om te starten met energiebesparing: “Verduurzaming is een beweging die niet meer gaat stoppen. En om ervoor te zorgen dat je straks geen onmogelijke sprongen hoeft te maken, moet je nu zorgen dat je bijblijft.”

Het hele interview met Bert de Kroon (directeur) en Renata Holewijn (Coördinator Compliance & Facilitair) over hun energiebesparende maatregelen is te lezen op het platform Duurzaam. Energie. Besparen.

Lees het gehele interview op Duurzaam. Energie. Besparen.

Ook vindt u daar meer inspirerende verhalen van ondernemers over hun investeringen en wat die hun bedrijf opleverde: deb.nl/ondernemersverhalen

Duurzaam. Energie. Besparen. geeft advies op maat

Duurzaam. Energie. Besparen. (DEB) is een nieuwe online tool die u helpt bij het maken van keuzes om energie te besparen in uw organisatie. De tool is ontwikkeld door MKB-Nederland in samenwerking met BOVAG en is gratis beschikbaar voor BOVAG-leden. DEB geeft inzicht op bedrijfsniveau over energiebesparing. Op het persoonlijke dashboard krijgt u persoonlijk advies over mogelijke maatregelen, inclusief financieringsmogelijkheden. Met de planningstool op het platform kunt u uitgevoerde energiebesparingen aangeven, en daarnaast ook maatregelen plannen. Dit helpt om uitgaven aan energiebesparing in de komende tijd te laten aansluiten bij de cashflow van uw bedrijf. U kunt alle gerealiseerde en geplande energiebesparende maatregelen van het bedrijf eenvoudig samenvoegen in één document, dat u kunt laten zien bij een controle door de Milieudienst. Dat is handig met het oog op de scherpere handhaving op het nemen van maatregelen om energie te besparen. 

Ga gratis aan de slag met DEB: mijn.bovag.nl/deb.

BOVAG Ondernemersagenda

BOVAG komt op voor de belangen van zijn leden rond onderwerpen die staan beschreven in de BOVAG Ondernemersagenda, waaronder Omgeving. Hierbinnen ligt de focus op verduurzamen haalbaar en betaalbaar maken voor leden. Ofwel: energiebesparing van last naar lust. Daarom heeft BOVAG meegewerkt aan de ontwikkeling van het DEB-platform voor BOVAG-leden. 

Kijk voor meer informatie en andere onderwerpen op de BOVAG Ondernemersagenda op mijn.bovag.nl/ondernemersagenda.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring