ALV BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven gemist? Dit waren de belangrijkste punten

Laatste update 06 november 2020 Leestijd: 3 min

Tijdens de online Algemene Leden Vergadering van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven op 5 november is Wim Slagter (Euromobil Nederland) door de aanwezige leden benoemd tot ledenraadslid van BOVAG. Daarnaast stelde Martijn Hanekroot (Europcar) zich herverkiesbaar als afdelingsbestuurslid. De aanwezige leden hebben hiermee ingestemd. Daarnaast blikten branchemanager Marjolijn Spoorenberg en afdelingsvoorzitter Henk van den Helder terug op een bewogen jaar. 

De Algemene Leden Vergadering (ALV) van de afdeling BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven vond dit jaar noodgedwongen online plaats op donderdagochtend 5 november. 

Terugblik op 2020

Henk van den Helder, voorzitter van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven, keek tijdens de vergadering terug op een bewogen, sterk door de coronacrisis gekleurd jaar. Van den Helder: “Ik had me de eerste negen maanden ook geheel anders voorgesteld. Maar ik heb wel van dichtbij kunnen zien en meemaken wat onze BOVAG heeft gedaan vanaf het moment dat de crisis uitbrak. Ik moet zeggen dat ik diep onder de indruk ben van wat deze mensen hebben opgepakt en gerealiseerd.” Hij noemt als voorbeelden het voor elkaar krijgen dat verhuur een cruciale bedrijfstak is, de NOW, TOGS, het schorsen van voertuigen en het opvolgen van individuele vraagstukken. 

Op het laatste jaarcongres werd aangekondigd dat de problematiek rondom de verzekerbaarheid van huurauto’s onderzocht zou worden. Marjolijn Spoorenberg deelde tijdens de ALV dat het onderzoeksrapport over de verzekerbaarheid nu op tafel ligt, inclusief actieplan. De branche was daarnaast afgelopen jaar dikwijls positief in het nieuws, wat bedraagt aan een positief imago. Ook is er een slag gemaakt nog beter te communiceren met leden, bijvoorbeeld in de besloten LinkedIn-groep voor leden (klik hier of zoek op LinkedIn naar BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven). 

Van den Helder kondigt aan dat het bestuur ook komend jaar hard aan de slag gaat: “Er is nog heel veel te doen en ik kan alleen maar zeggen dat uw bestuur onverminderd actief blijft op en met de onderwerpen die zo belangrijk zijn voor deze mooie bedrijfstak. Dank voor uw vertrouwen.”

Bestuurszaken

Dankzij een coronaspoedwet is het voor verenigingen mogelijk om online een rechtsgeldige ALV te houden en kon er gestemd worden over twee functies, in de ledenraad en het afdelingsbestuur: 

Wim-Slagter.jpgBenoeming ledenraadslid van BOVAG 

Henk van den Helder trad na twee zittingstermijnen af als ledenraadslid. Wim Slagter (Euromobil Nederland) stelde zich beschikbaar om het stokje van hem over te nemen. De leden stemden hiermee in, waarmee Slagter nu namens de afdeling zitting neemt in de ledenraad van BOVAG. De ledenraad is een belangrijk orgaan van BOVAG en bepaalt mede de koers van de vereniging. De afdeling feliciteert Wim Slagter met deze benoeming. 

Martijn-Hanekroot.jpg(Her)benoeming bestuurslid BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven

De termijn van bestuurslid Martijn Hanekroot (Europcar) liep af. Hij stelde zich herverkiesbaar voor een tweede termijn. De leden stemden daarmee in.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring