7 redenen om het nieuwe energiebesparingsplatform te gebruiken

Laatste update 03 november 2020 Leestijd: 2 min

Het nieuwe platform Duurzaam Energie Besparen (DEB) helpt u als ondernemer bij het maken van keuzes om energie te besparen. U ziet in één oogopslag wat uw energieverbruik is en welke maatregelen voor u van toepassing zijn, inclusief advies op maat. Deze tool is ontwikkeld door MKB-Nederland in samenwerking met BOVAG, en is gratis beschikbaar voor leden. Het gebruik van DEB heeft nog meer voordelen. BOVAG geeft u zeven redenen om ermee aan de slag te gaan. 

  1. Maakt ingewikkelde wet begrijpelijk. In het programma staan de maatregelenlijsten voor energiebesparing in begrijpelijke taal weergegeven. Zodat u begrijpt wat er van u wordt verwacht. 
  2. Gemak via planningstool. In DEB kunt u aangeven welke energiebesparende maatregelen u al heeft genomen. En u kunt inplannen met welke maatregel u wanneer aan de slag gaat. Een goede stok achter de deur. 
  3. Meer grip op de kosten. Per energiebesparende maatregel krijgt u verschillende kosteninschattingen. Zo wordt inzichtelijk gemaakt wat de kosten zijn als u de aanpassing in eigen beheer uitvoert of deze uitbesteed. Daarnaast geeft het programma inzicht in beschikbare subsidiemogelijkheden. 
  4. Alle maatregelen in één overzicht. Met één druk op de knop print u een document uit waarop uw uitgevoerde energiebesparende maatregelen staan én de door u geplande maatregelen. Handig voor als u controle krijgt van de Omgevingsdienst. 
  5. Helpt bij het vinden van leveranciers. Per maatregel wordt direct zichtbaar bij welke leverancier u de werkzaamheden kunt uitbesteden of materiaal kunt aanschaffen. 
  6. Praktijkvoorbeelden. U vindt er best practices van ondernemers in uw branche met kengetallen. 
  7. Maatwerk per locatie. Er wordt inzichtelijk gemaakt welke top drie maatregelen van toepassing zijn op uw bedrijfslocatie en wat deze maatregelen u gaan opleveren. Daarnaast krijgt u inzicht in de voor uw locatie geldende subsidie- en financieringsregelingen.
Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op mijn.bovag.nl/deb

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring