Extra borgstelling voor MKB-krediet per 16 maart

Laatste update 16 maart 2020 Leestijd: 2 min

Vanwege het coronavirus heeft het ministerie van Economische Zaken de verruimde borgstelling voor het midden- en kleinbedrijf (BMKB) versneld opengesteld, per maandag 16 maart 2020. Hierdoor kunnen banken makkelijker en sneller krediet verruimen en kunnen ondernemers eerder en meer geld lenen.

De regeling is bedoeld om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen. Het kabinet schat in dat met deze eerste stap al direct 300 miljoen euro aan extra financiering beschikbaar is voor mkb-bedrijven die getroffen worden door de coronaproblematiek.

Ten opzichte van de eerdere berichtgeving in ons nieuwsbericht van 13 maart over BMKB wordt de regeling nog verder verruimd en ook toepasbaar op overbruggingskredieten en rekening-courantkredieten met een looptijd tot 2 jaar. Daarnaast is de regeling dus per 16 maart 2020 al opengesteld.

Banken kunnen aanmeldingen voor de verruimde BMKB bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) doen, de uitvoeringsorganisatie van het ministerie. Ondernemers kunnen zich melden zich bij hun kredietverstrekker en momenteel kan dat via ABN AMRO, Deutsche Bank, ING, Rabobank, Riverbank en Triodos.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring