Coronamonitor: uitkomsten week 1 (20 maart)

Laatste update 24 maart 2020 Leestijd: 3 min

De eerste BOVAG Coronamonitor vond vorige week plaats. Met deze online BOVAG-ledenpeiling brengt BOVAG de impact van de coronamaatregelen op onze branches in kaart ten behoeve van onze landelijke belangenbehartiging voor goede steunmaatregelen. Hieronder vindt u de uitkomsten van de eerste BOVAG Coronamonitor (week 1 – 20 maart).

BOVAG-Visual-1170x1369px.jpg
In bovenstaand overzicht is onder andere omzetverlies te zien, maar ook dat twee derde van de ondernemers die het onderzoek invulden, vertrouwen heeft dat hun bedrijf door deze crisis heen komt. Ongeveer een derde van de ondernemers verwacht op termijn afscheid te moeten nemen van medewerkers. De top 5 van meest genoemde problemen waren vorige week:
  1. Minder klanten
  2. De orderportefeuille is minder gevuld
  3. Minder werk in de werkplaats
  4. Minder liquiditeit
  5. Orders worden geannuleerd

Brief naar ministeries

Aan de hand van onder andere deze andere conclusies, verstuurde BOVAG afgelopen vrijdag een brief naar de ministeries van EZK en I&W. Beiden hebben al contact opgenomen met BOVAG om hier verder over te praten.

Vul de Coronamonitor elke week in!

De BOVAG Coronamonitor houden we voorlopig elke week en we roepen u hierbij op om deze ook elke keer in te vullen. Als we weten wat uw bedrijf en uw branche nodig heeft, kunnen we daar onze lobby op richten en bij overleggen op inzetten. U helpt er dus uzelf en uw branche mee.

De BOVAG Coronamonitor staat open vanaf woensdag 9.00 uur tot en met vrijdag 9.00 uur. Daarna verwerken we de gegevens en delen we elke maandag in de BOVAG-media de uitkomsten van de meest recente monitor met u. Vanaf volgende week zetten we daarbij ook de lobby-thema’s voor u op een rijtje.

Heeft u nog vragen over maatregelen rond de coronacrisis? Kijk dan op onze meest gestelde vragen op mijn.bovag.nl of neem contact op met BOVAG Ledenadvies 030 65 95 300. Ook kunt u uw vragen kwijt bij het coronaloket via 0800 2117.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring