Komt uw bedrijf in aanmerking voor de TVL? Check het hier

Laatste update 03 juli 2020 Leestijd: 3 min

Mkb-ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen nu de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Deze regeling is gericht op bedrijven met maximaal 250 werknemers, die van juni tot en met september 2020 meer dan dertig procent omzetverlies hebben ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Als uw hoofd- of nevenactiviteit op de lijst met SBI-codes staat en u voldoet aan een aantal voorwaarden, dan kunt u de TVL aanvragen. Heeft u gebruikgemaakt van de TOGS, dan kunt u ook in aanmerking komen voor deze tegemoetkoming. 

De bij ons bekende SBI-codes voor de (hoofdactiviteiten van) BOVAG-sectoren zijn hieronder weergegeven en komen in aanmerking voor de TVL: 

Handel in en reparatie van caravans 45.19.4
Groothandel in fietsen en bromfietsen 46.49.1
Benzinestations     47.30
Winkels fiets/bromfiets     47.64.1
Verhuur personenauto’s/lichte bedrijfsauto’s     77.11.1
Verhuur & lease vrachtwagens, autobussen, campers     77.12
Auto- en motorrijscholen     85.53
Reparatie van fietsen, bromfietsen en caravans     9529

Check ook of uw nevenactiviteit op de lijst met SBI-codes staat. Met de adviestool van RVO kunt u op basis van uw KvK-nummer en SBI-code snel zien of uw recht heeft op de TVL. Let wel als subsidie aangevraagd wordt op uw nevenactiviteit, dan geldt enkel het omzetverlies op díe nevenactiviteit.

Lees meer over de voorwaarden en hoe u de tegemoetkoming aanvraagt:

BOVAG-lobby

BOVAG is blij dat het gelukt is om de bovenstaande hoofdactiviteiten op de lijst te krijgen van bedrijven die aanspraak kunnen maken op de TVL. Er wordt op dit moment verder onderzocht welke sectoren er nog niet op staan, maar die wel te maken hebben met dertig procent omzetverlies in de periode van juni tot en met september 2020, ten opzichte van vorig jaar. BOVAG zal verder lobbyen om deze activiteiten alsnog op de lijst met SBI-codes te krijgen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring