Voorbeeldbrief aanbod vaste arbeidsomvang WAB

Laatste update 23 januari 2020 Leestijd: 3 min

Nadat een oproepkracht twaalf maanden voor u heeft gewerkt, heeft hij recht op een contract voor een vast aantal uren. BOVAG heeft een handige voorbeeldbrief voor u opgesteld die u kunt gebruiken bij het doen van het aanbod. U kunt de brief onderaan dit bericht downloaden.

Bij het contract gaat het om het aantal uren dat de oproepkracht gemiddeld de afgelopen twaalf maanden heeft gewerkt. Alle arbeidsovereenkomsten die elkaar binnen zes maanden hebben opgevolgd, tellen hierbij mee. Het aanbod bestaat alleen uit een vast aantal uren. Aan de looptijd van het huidige contract of de aard van het contract (bepaalde of onbepaalde tijd) verandert niets. 
 
Het aanbod voor een vaste urenomvang kunt u doen in een aantal uren per week of per maand, maar u mag ook werken met een jaarurennorm. Dit houdt in dat een gemiddelde arbeidsduur per jaar wordt afgesproken. Het aantal uur dat de medewerker werkt kan dus variëren per periode, maar de medewerker ontvangt wel elke maand hetzelfde salaris. 
 
Wilt u weten waar u nog meer rekening mee moet houden wanneer u oproepkrachten in dienst heeft? Lees meer over de nieuwe regels die gelden voor oproepkrachten.
 

All-in loon

Heeft u een all-in loon afgesproken met uw oproepkracht waarbij de betaling van vakantiedagen en vakantiegeld in het salaris is opgenomen? Vergeet dan niet om deze afspraken ook aan te passen. Als uw medewerker wekelijks een vast aantal uren gaat werken, kunt u hem namelijk ook vakantiedagen toekennen. De vakantiedagen worden dan niet meer opgenomen in het salaris en de medewerker neemt zijn vakantiedagen op wanneer hij met verlof wil.

Download voorbeeldbrief

 

Vragen?

Heeft u vragen over het werken met oproepkrachten? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring