De BOVAG Dutch Car Restorers tonen vakmanschap op goed bezocht InterClassics

Laatste update 24 januari 2020 Leestijd: 2 min

De BOVAG Dutch Car Restorers waren dit jaar voor de derde keer prominent aanwezig op de InterClassics oldtimerbeurs in Maastricht. Een team van vijf DCR-leden verzorgde demonstraties en presentaties waarmee zij het vakmanschap toonden. Denk aan de restauratie van de carrosserie, techniek en interieur. In de stand stond een ongerestaureerde 'schuurvondst', een Talbot Lago uit 1951. En daarnaast nog een andere bijzondere klassieker uit 1926, een Delage D6. In totaal trok de beurs van 16 t/m 19 januari 34.447 bezoekers. Daarmee werd de records van de jubileumeditie in 2019 verbroken. 

De leden die DCR vertegenwoordigden op de stand waren Lukkien Autobekleding, Eastend Classics, Carrosseriebouw Jansen, Ellermeijer en Classic Job. 

Betrouwbaar adres

Consumenten lieten tijdens de beurs duidelijk merken dat ze een betrouwbaar adres zoeken voor de (deel)restauratie van hun klassieker. BOVAG DCR speelde goed in op deze behoefte. Onder de bezoekers is dit jaar een speciale krant verspreid met daarin uitleg over BOVAG DCR, de zes stappen bij het restaureren van een auto en een interview met klassiekerliefhebber Bas van Werven. Gezien de internationale klantenkring van DCR-leden, zijn de artikelen in deze krant in zowel het Nederland, Engels als Duits opgenomen. 

Meer klassiekers in Nederland

Aan de vooravond van InterClassics bracht BOVAG cijfers naar buiten over dat het aantal klassiekers relatief harder stijgt dan het totale wagenpark. Ons land telde op 1 januari 2020 204.642 personenauto’s van dertig jaar en ouder, een stijging van 2,3 procent ten opzichte vorig jaar.  

De afdeling BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven hield de Algemene Ledenvergadering op InterClassics. De aanwezige leden konden na afloop van de vergadering gratis de beurs bezoeken.  


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring