Cao voor carrosseriebedrijven algemeen verbindend verklaard

Laatste update 23 januari 2020 Leestijd: 3 min

De cao die geldt voor carrosseriebedrijven is met ingang van 31 december 2019 algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit betekent dat de cao nu automatisch geldt voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook voor leden van de BOVAG-afdelingen schadeherstelbedrijven, ruitschadeherstelbedrijven, poetsbedrijven en de Dutch Car Restorers. De cao loopt van 1 juni 2019 tot en met 30 september 2021.

De cao was al eerder aangemeld bij het ministerie. Maar doordat BOVAG geen partij is bij de onderhandelingen voor de cao voor carrosseriebedrijven, zijn niet alle BOVAG-leden verplicht om de cao na aanmelding toe te passen. Nu de cao algemeen verbindend is verklaard geldt hij wel voor alle BOVAG-leden.

Algemeenverbindendverklaring heeft overigens geen terugwerkende kracht. Voor BOVAG-leden die de cao nog niet hoefden toe te passen, geldt de cao dus niet vanaf het moment van de ingangsdatum (1 juni 2019), maar pas vanaf het moment dat hij algemeen verbindend is verklaard. Vanaf die datum (31 december 2019) moet u dan dus ook de salaristabellen uit de cao toepassen. Of u al eerder verplicht was om de cao voor carrosseriebedrijven toe te passen, hangt af van een aantal factoren. Lees meer erover:


Nieuwe tekst cao

In het principeakkoord is een aantal inhoudelijke wijzigingen afgesproken. Wat er in de cao verandert, kunt u hier teruglezen. Daarnaast hebben cao-partijen de tekst van de cao volledig herschreven. Daarmee is de cao-tekst toegankelijk en leesbaar geworden voor iedereen. De nieuwe cao-tekst kunt u onderaan dit bericht downloaden.

Vragen?

Heeft u vragen over de cao voor het carrosseriebedrijf? Dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Download

Download hier de volledige cao-tekst.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring