Elena: Inloggen nu nog makkelijker

Laatste update 02 april 2020 Leestijd: 3 min

Om uw gebruikersgemak te vergroten, hebben BOVAG en Verhuurnet gewerkt aan een nieuwe manier van inloggen. Hiermee wordt uw Mobi-ID inlog voor Elena omgezet naar uw eigen Elena-inlogaccount.

Dat werkt zo:
  • U logt in zoals u dat altijd deed met Mobi-ID via mijn.bovag.nl 
  • Er verschijnt dan een scherm met twee keuzes: inloggen met Mobi-ID of ‘Omzetten naar Elena-inlogaccount’
  • Als u kiest voor ‘Omzetten naar Elena-inlogaccount’ ontvangt u een e-mail, waarmee u een wachtwoord kunt aanmaken
  • Vervolgens ontvangt u per e-mail een bevestiging dat u voortaan niet meer met Mobi-ID kunt inloggen
  • Ga naar https://app.elena.nl en klik rechtsboven in het scherm op ‘Inloggen’, daar kunt met uw eigen Elena-inlogaccount inloggen
  • Op het tabblad ‘Gebruikers’ in Elena kunt u de gebruikers in uw eigen organisatie toevoegen, bewerken (o.a. rechten aanpassen) en/of verwijderen (zie buttons achteraan op de regel). Let op: deze functionaliteit is alleen geldig voor gebruikers met de rechten ‘organisatie admin’. Meer informatie vind u ook in hoofdstuk 5 van de werkinstructies: Hoe werkt Elena?

Do’s and don’ts Elena

Via Elena waarschuwen BOVAG-leden elkaar over malafide huurders en proefritklanten. Het registreren van dergelijke klanten is vanwege de AVG aan regels gebonden. Het is belangrijk dat we op een zorgvuldige manier met persoonsgegevens omspringen én dat de gegevens in Elena kloppen, zodat het systeem ook werkt zoals het bedoeld is. Om u een handje op weg te helpen met het gebruik van Elena hebben wij een Do’s en Don’ts-document opgesteld. Deze kunt u nu hier downloaden. Ook als u het razend druk heeft of in tijden van crisis zoals nu is het belangrijk dat u uw proefrit- en verhuurklanten blijft controleren en dat u de richtlijnen voor het registreren aanhoudt. 

Gebruik deze periode om uw registraties in Elena bij te werken

Dwingt Corona u ertoe dat een deel van uw personeel thuis werkt? Of zijn er medewerkers die momenteel weinig werk kunnen doen, maar wel fit zijn? Dan is het bijwerken van uw registraties in Elena wellicht een goed idee , mocht u daarin een achterstand hebben opgelopen. U kunt daarvoor nieuwe gebruikers aanmaken en iemand tijdelijk deze rechten toekennen. Hoe dit werkt, vindt u allemaal in hoofdstuk 5 van de werkinstructies: Hoe werkt Elena? 

Rechtstreekse Elena Support

Voor informatie over Elena, hulp bij een registratie, technische problemen zoals niet kunnen inloggen en geen verbinding kunnen maken of inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Elena Support. Ook voor installatiebegeleiding, vragen over software en functionaliteiten is de supportafdeling bereikbaar. Elena Support is te bereiken via support@elena.nl of (085) 024 05 21 (tijdens kantooruren).

Maakt u nog geen gebruik van Elena, maar wilt u dat wel? Kijk hier voor meer informatie!

 
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring