Dit doet de Criminaliteitscommissie voor u

Laatste update 12 september 2019 Leestijd: 2 min

Criminaliteit: elke verhuurder heeft ermee te maken. De Criminaliteitscommissie is er om verhuurders hiervan bewust te maken en te adviseren over oplossingen. Ze spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de (door)ontwikkeling van het waarschuwingsysteem Elena. Welke belangrijke zaken moet u weten over de Criminaliteitscommissie? Dat leest u op deze pagina.

1. De Criminaliteitscommissie bestaat uit de volgende leden:

  • Marco Holtus (voorzitter, Zijm Euromobil)
  • Hans Klok (Bochane Autoverhuur)
  • Remco Kist (Avis Budget)
  • Salto van der Maal (Hertz)
  • Tom Fluks (Drive On)
  • Tom van Meel (Sixt)
  • Theo van Rijswijk (Europcar)
  • Gerrit Jonker (Enterprise)

2. Dit is de taak van de Criminaliteitscommissie:

Voorzitter Marco Holtus: “We adviseren het bestuur en de afdeling van de BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven op het gebied van criminaliteitspreventie en -aanpak: waar lopen verhuurders in de praktijk tegenaan en wat zijn mogelijke oplossingen? Een belangrijk doel van de commissie is om leden ervan bewust te maken dat criminaliteit bij alle verhuurbedrijven voorkomt. We geven tips en adviezen voor preventie, zoals het stimuleren van kaartbetalingen en dubbele persoonschecks.

Daarnaast verbinden we mensen met elkaar en proberen we de samenwerking op gang te brengen om criminaliteit te voorkomen of aan te pakken zoals met de politie en Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) met alle stakeholders op het gebied van criminaliteit en veiligheid, zoals de politie en het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit. We denken na over hoe we elkaar kunnen versterken. We hebben uiteindelijk hetzelfde doel: zo min mogelijk criminaliteit in de sector.”

3. Dit staat er ook op de agenda dit jaar (en ook komend jaar):

Elena is een belangrijk instrument als het gaat om criminaliteitspreventie. Op onze agenda staat het gebruik van Elena stimuleren, de nut en noodzaak onder de aandacht brengen bij verhuurders. De commissie staat samen met de productverantwoordelijken van BOVAG aan het roer van de doorontwikkeling van Elena.”

4. Mijlpaal van de commissie: “Elena zoals het er nu uitziet”.

5. Voor prangende vragen rondom veiligheid en criminaliteit aan de Criminaliteitscommissie kunt u contact opnemen via verhuur@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring